Мирон МАРКЕВИЧ: «В матчі-відповіді Шахтар повинен показати зуби»

Відомий тренер – про протистояння «Шахтаря» з «Ромою»

Мирон Маркевич поділився враженнями від першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи «Рома» - «Шахтар» (3:0):

- Чого «Шахтарю» не вистачило в матчі з «Ромою», щоб здобути більш сприятливий результат?
- Щоб грати з такою командою як «Рома», потрібно не програвати боротьбу. «Рома» затисла і нічого не давала зробити «Шахтарю». Саме в такому стилі мав і «Шахтар» грати, не давати їм простору. Але цього не сталось.

- Чи вплинула на гру «Шахтаря» відсутність Степаненка?
- Звісно. Це футболіст, який виконує дуже багато чорнової роботи. Більшість футболістів «Шахтаря» грає лише з м'ячем і лише на атаку. А футбол зараз такий, що потрібно відпрацьовувати в обороні, без м'яча. Але це мабуть неправильно, що немає Степаненка - немає результату. Кожен футболіст отримує травми. Степаненко не виключення. Повинні бути люди, які можуть його замінити.

- З чим можуть бути пов'язана низька результативність «Шахтаря» та серйозні проблеми гравців групи атаки?
- Мені важко сказати. Проти «Реалу» «Шахтар» забивав і створював моменти, а зараз… Є психологічна яма в гравців. «Шахтар» не тільки ж «Ромі» не міг забити, а й «Агробізнесу». Це вже насторожує.

- Чи може присутність вболівальників на матчі-відповіді в Києві зарядити гравців «Шахтаря» на камбек?
- Звичайно хотілося, щоб команда показала зуби і виграла матч. Неважливо, з яким рахунком. Звичайно бажано, щоб ліквідувати дефіцит, але навіть якщо ні, то хоча б порадувати вболівальників хорошою результативною грою. «Шахтар» завжди так робив.

Нагадаємо, що матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи «Шахтар» - «Рома» відбудеться в Києві 18 березня на НСК «Олімпійський». Квитки ви можете придбати за посиланням.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 21 травня 2024, 21:54 3

На кваліфікаційному турнірі з боротьби стався скандал

Коментарі