Міжнародний скандал. Польське місто припинило відносини з Тернополем

Замосць більше не дружить з Тернополем через стадіон Романа Шухевича

Польське місто Замосць призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проекту з містом через надання Тернопільському міському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Мер міста Замосць Анджей Внук опублікував заяву:

«Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії. Однак, я не можу пройти повз жорстокості війни т неповагу до беззахисних жертв польського народу.

Замосць призупиняє всі відносини в сфері місцевого самоврядування з владою Тернополя. Крім того, польсько-український проект під назвою «Загальна історія двох міст - Тернополь та Замосць» реалізований не буде.

Поведінка депутатів Тернопільської міської ради явно суперечить заявам виконавчої влади - мера і апарату місцевого самоврядування - про спільну роботу по збереженню польської та української спадщини, розвитку міжнародного співробітництва та збереження пам'яті про місто.

Я вірю, що наші українські партнери зрозуміють, що будь-яка ініціатива щодо прославляння військових злочинців має наслідки. Будь-яка така ініціатива повинна враховувати почуття сімей жертв і польського народу».

Два міста мали реалізувати проект, для якого вони отримали фінансування з фондів ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна. Його вартість становила 68.713 євро.

5 березня депутати Тернопільської міської ради перейменували спортивну арену в «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

9 березня посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон різко засудив рішення про присвоєння стадіону імені Романа Шухевича і висловив вимогу його скасування.

Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 травня 2024, 19:26 0

Червоні дияволи шукатимуть нового наставника

Коментарі