ЛЕВІН – Моралесу: «На якій підставі образили мого друга Гельзіна?»

Президент «Десни» призначив журналісту особисту зустріч в Києві

Президент «Десни» Володимир Левін відповів на пост журналіста Роберто Моралеса, який розповів неприємну історію про президента «Олімпіка» Владислава Гельзіна:

«У ненайпростіший час для України, ми все одно розвиваємо спорт, вкладаємо гроші в футбол і намагаємося зробити нашу країну кращою. І перемоги рідної команди, перемоги наших клубів в єврокубках, успіхи збірної - додають тільки ще більше ентузіазму та бажання розвивати футбол.

Але іноді люди затьмарюють інститут футболу і додають тільки негатив. Ось сьогодні попався на очі пост «журналіста» Роберто Моралеса. І відразу ж питання, чи це журналіст? Чи може справжній журналіст переходити на особистості і безпідставно обзивати іншу людину?

Ось ми, всі керівники клубів УПЛ, по суті всі формувалися як особистості і бізнесмени в 90-ті роки - роки великих змін в країні. І у кожного з нас є різні історії, але головне, що ми з честю пройшли цей етап життя і до сих пір цінуємо людські якості - вірність, правда, віра, слово, відповідальність за себе, рідних і близьких і головне - за нашу країну.

Владислав Гельзін, президент «Олімпіка», також дуже добре знає ціну цим словам. Він - мій друг, і я знаю, що Владислав великий патріот нашої країни і хороша людина. Він, незважаючи на конфлікт на Донбасі, зміг зберегти свій клуб і перевезти його до Києва.

Він вкладав величезні кошти в розвиток дитячо-юнацького футболу, інфраструктуру, клуб в своєму рідному місті. В один момент всі його зусилля, роки роботи, були зруйновані. Слабка людина в такій ситуації опустив би руки, але Влад - сильна людина, і він зміг зберегти клуб «Олімпік».

Тому такі слова з вуст «журналіста» викликають, як мінімум, здивування. Як можна, не знаючи людини, не знаючи значення слів, які ти вимовляєш, так себе вести. Роберто, це дійсно ваші слова в фейсбуці, на які спираються інтернет-видання? Оскільки для мого аккаунта інформація в фейсбуці на ваші пости прихована. Напевно, просто соромно?

Але якщо це так, то хочу вам заперечити. Мені дуже боляче і неприємно за таку ситуацію. Я, корінний киянин і патріот нашої країни, хочу запитати, чи не переплутали ви, в якій країні живете? Україна - вільна, чесна країна, і наклеп і дурні слова на адресу іншого жителя країни тут неприйнятні. За всі свої слова та дії необхідно відповідати і сподіваюся, що кожен до цього готовий.

Я, президент «Десни», закликаю всіх керівників клубів зустрітися за круглим столом і відкрито, нічого не приховуючи, проговорити всі моменти, які відбуваються в українському футболі. Суддівство, журналісти - такого бути не повинно.

Звичайно, не залишимо без уваги і свої помилки, пам'ятаючи, що ми всі робимо спільну справу, ми всі прагнемо до перемог, але найсильніший повинен визначатися тільки на футбольному полі і за спортивним принципом. Не можна арбітрам руйнувати те, що напрацьовується роками - гравці, тренери, персонал - всі працюють заради результату команди, а хтось у чорній формі може все це зруйнувати.

Не можна журналістам переходити на особистості та обзивати керівника клубу словами, за які в усьому цивілізаційному світі доведеться відповідати. У наших силах все це змінити. У цьому наш обов'язок і в цьому наша сила. Давайте негайно сідати за стіл і говорити.

А вас, «роберто», я чекаю на зустрічі в Києві і хочу особисто запитати, дивлячись вам в очі, на якій підставі ви образили мого друга? Патріота, мецената, людину, яка вкладає гроші в спорт, розвиває повністю легальні напрямки бізнесу, сплачуючи всі податки в бюджет нашої країни та створюючи робочі місця для жителів України».

Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 01:17 5

Вагу Усика випадково оголосили на 10 фунтів більшою, ніж насправді

Коментарі