Дубай. Світоліна вперше з 2016-го програла Кузнєцовій

Українська тенісистка виграла перший сет, але довести до перемоги матч не змогла

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) невдало стартувала на турнірі WTA 1000 в Дубаї.

У другому колі українка, посіяна під першим номером, програла екс-другій ракетці світу Світлані Кузнєцовій з Росії (№41 WTA).

Дубай. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Світлана Кузнєцова (Росія) - 6:2, 4:6, 1:6

Незважаючи на те, що Кузнєцова мала зі старту потрійний геймбол, перший гейм матчу тривав 7 хвилин. Обидві тенісистки тільки прибивалися до корту, не використавши декілька хороших шансів повести в рахунку. У підсумку перше очко все ж дісталося росіянці, але українка увійшла в матч набагато швидше. Це дозволило їй виграти шість з семи наступних геймів, не давши суперниці жодного шансу зачепитися на прийомі. На своїй подачі Світоліна програла всього шість очок в першому сеті.

На початку другої партії Еліна оформила швидкий брейк, по такій грі це могло означати близьке завершення матчу. Але Кузнєцова підвищила свій рівень, стала набагато краще подавати і перестала помилятися в простих ситуаціях. На корті дійсно з'явилася справжня боротьба. Росіянка оформила зворотний брейк і раптово перестала віддавати свої подачі. Після слабкого першого сету від росіянки Еліна трохи зменшила оберти, під час виконання деяких завершальних ударів проглядалося зниження концентрації. Помилки українки і свої успіхи додали впевненості Кузнєцової, яка заграла агресивніше і інтенсивніше. У 10-му геймі росіянка не боялася ризикувати і закономірно вирвала перемогу у другій партії.

На подив, у третьому сеті було справжнє побиття Світоліної, і тільки в останніх трьох геймах, коли росіянка трохи втомилася, були якісь шанси на повернення інтриги. Еліна змогла захистити одну свою подачу, мала два брейкпойнти для потенційного камбека, але це був точно не її день.

У наступному раунді росіянка змагатиметься проти Барбори Крейчикової з Чехії (№63 WTA).

Це була шоста зустріч тенісисток, Кузнєцова виграла вдруге. Вперше це сталося зі скандалом на Кубку Кремля в 2016-му році. Нагадаємо, що перед тим матчем українці надходили погрози і обіцянки розправи в разі перемоги.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 09:55 13

Український боксер очолив рейтинг після перемоги над Ф'юрі

Теніс | 20 травня 2024, 11:30 0
Коментарі