«Ідеальна Ліга чемпіонів». Президент Юве розповів про новий формат

Великі зміни в європейському футболі

Президент «Ювентуса» Андреа Аньєллі, голова Європейської асоціації клубів, підтвердив, що незабаром у нинішній формат Ліги чемпіонів будуть внесені великі зміни. Змінять і інші аспекти футболу.

«Я думаю, ми дуже близькі до угоди про ідеальну, на мій погляд, Лігу чемпіонів. Ми всього в декількох тижнях від офіційної заяви з цього приводу. Довгий час ми буквально воювали з президентом УЄФА Александером Чеферіном, однак нам потрібно було знайти спільну мову», - сказав Аньєллі.

Аньєллі підтвердив, що за новим форматом в Лізі чемпіонів братимуть участь 36 клубів (зараз 32).

Кожна команда в осінній частині турніру зіграє 10 матчів (зараз 6) за так званою «швейцарською системою», коли свої поєдинки вона проводить проти суперника, який має в загальній таблиці приблизно таку ж кількість очок. Після «регулярного сезону» підуть матчі на виліт.

Крім того, клуби хочуть скоротити кількість матчів в національних чемпіонатах. Для цього планують зменшити елітні дивізіони, які в більшості топ-ліг складаються з 20-ти клубів.

«Ми вважаємо, що для конкурентного балансу сил в національних чемпіонатах 20 команд - це занадто багато», - сказав Аньєллі.

З інших значущих ймовірних нововведень - заборона на трансфери між клубами, які вийшли в Лігу чемпіонів. Купувати можна буде тільки у тих команд, хто не потрапив в основну сітку турніру, що має збільшити доходи таких клубів.

Новий формат Ліги чемпіонів раніше 2024 року не запрацює, однак УЄФА і Європейська асоціація клубів незабаром повинні поділитися офіційною інформацією.

Іван Зінченко Джерело: The Gurdian
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі