У гостях як удома. Ворскла обіграла Маріуполь, який грав удев'ятьох

Вирішальний м'яч полтавчани забитили зі спірного пенальті

Події сімнадцятого туру української Прем'єр-ліги починалися з суботнього матчу в Полтаві, де в цей день господарем на полі стадіону «Ворскла» ім. О. Бутовського був аж ніяк не однойменний клуб під керівництвом Юрія Максимова. «Маріуполь» досі не може завершити процес реконструкції поля на своїй домашній арені, тому продовжує поневірятися по стадіонах своїх суперників за регулярною першістю. Цього разу, приазовці пробували свої сили в якості домашньої команди в протистоянні з колективом, який рветься до єврокубків.

Якщо в першій частині сезону Остапу Маркевичу хоч якось вдавалося налаштувати свою команду на переможний лад, то після зимової паузи «Маріуполю» не доводилося радіти різнобарв'ю набраних очок. Однак, тут варто зауважити, що і суперники у приазовців були досить серйозні - «Олександрія», «Зоря» і «Дніпро-1», який набрав хід -, що було далеко не найбільш вдалим збігом календаря для команди з середини турнірної таблиці.

«Ворскла» для команди Маркевича-молодшого також не була опонентом із «простих», але проти полтавчан «Маріуполь» спробував зіграти по-хазяйськи розкуто вже з перших хвилин звітної зустрічі. Висока лінія пресингу - ключовий елемент тактики дій приазовців, який вони постаралися пронести крізь весь поєдинок, що дозволяло говорити про напружені протистояння на кожній ділянці поля, але за який вони надалі заплатили занадто дорогу ціну.

Обмінявшись атаками на старті, без створення особливих загроз воротам, команди довгий час перебували далеко від обох штрафних майданчиків. У боротьбі за м'яч у центрі поля особливого конструктиву не спостерігалося аж до тих пір, коли в середині першого тайму «Маріуполь» не вчинив масовану спробу відбору на чужій половині поля, за що в підсумку отримав довгу передачу за спину центральним захисникам, після якої Кулач пробіг половину поля без опіки, і впав посеред чужого штрафного від найменшого дотику Бикова.

Пенальті був у цьому епізоді, безсумнівно, проте арбітр Денис Шурман вирішив додати ще й червоних відтинків, показавши захиснику номінальних господарів поля пряму червону картку за нібито позбавлення суперника явної можливості забити гол. Дискутувати з цього питання можна і потрібно, але VAR був відсутній на цій грі, тому Кулач впевнено взявся виконувати одинадцятиметровий, і ударом у правий кут на середній висоті відкрив рахунок у матчі.

«Маріуполю» довелося перебудовувати склад, із урахуванням вилученого центрального захисника, та ще й незабаром Сікан був змушений завершити гру достроково, отримавши удар в голову від Скляра у верховій боротьбі в центрі поля. Два слоти замін були використані Маркевичем ще до перерви, що фактично позбавляло його можливості вплинути на подальший хід подій без ризику отримати розгром.

Тренер приазовців, у підсумку, вирішив не ризикувати, тому як таких моментів у господарів поля у чужих воріт практично не було. У другому таймі варто згадати лише незрозумілу чехарду з ніг футболістів, яка виникла в центрі штрафного «Ворскли» під час спроби Мишньова замкнути простріл з правого флангу з-під Яворського і Чеснакова. Знову повертаємося до теми відсутності VAR, який, можливо, і міг би щось виокремити з цього епізоду. Однак у динаміці арбітри просто були не при справах.

«Маріуполь» атакував мало через доволі очевидні причини, а гру завершував, узагалі, удев'ятьох. Фол Танковського у технічної зони проти Цітаішвілі, можливо, не тільки став причиною другої жовтої для гравця команди Маркевича, але і спровокував подальше пошкодження у Георгія, який провів на полі від сили 15 хвилин у цей вечір. Полтавчани могли б відправитися добивати суперників, але з самого початку другої половини матчу проявили лицарське милосердя.

У наступному турі «Маріуполь» зіграє черговий номінально домашній поєдинок, але вже на полі ковалівського «Колоса», а полтавська «Ворскла» вдома прийматиме дніпровський «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Маріуполь» - «Ворскла» - 0:1

Кулач, 35 (пен.) Танковский, 56, Кулаков, 89 - Кане, 21, Скляр, 39

Биков, 34 (грубе порушення правил), Танковський, 78 (друге попередження).

«Маріуполь»: Гальчук - Стасюк (Драмбаєв, 61), Сагуткін, Биков, Кирюханцев - Чех (Мампассі, 39) - Очеретько (Бондаренко, 61), Танковський, Мишньов, Кащук (Горбунов, 61) - Сікан (Кулаков, 41).

«Ворскла»: Різник - Альюн, Яворський, Чеснаков - Скляр (Челядін, 46), Пуцлін, Тілль, Пердута - Кане, Степанюк (Цітаішвілі, 67, Де Ноойер, 84) - Кулач (Луїзао, 79).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Ворскла» ім. А. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 5 (0) - 20 (8)
Кутові: 4 - 11
Оффсайди: 2 - 1.

МАРІУПОЛЬ-ВОРСКЛА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 квітня 2024, 15:45 2

Легендарний боксер розповів, як готується до бою з Джейком Полом

Коментарі