Перша перед фанами. Сокіл за 19 секунд до кінцівки овертайму здолав Дніпро

Кияни перервали невдалу домашню серію

Недавній матч цих суперників у Херсоні претендує на статус найдраматичнішого в поточному регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги. 18 лютого «Дніпро» здобув над «Соколом» перемогу 3:2. Але як здобув? За 13 секунд до завершення основного часу Фелікс Морозов вивів киян вперед і, здавалося, приніс своїй команді перемогу. Проте херсонці спершу за чотири секунди до сирени врятувалися, а потім зусиллями воротаря Алєксандра Хомутова, який відбив усі штрафні кидки, виграли серію булітів.

Хомутов став одним із героїв і вчорашнього матчу. Алєксандр був близьким до того, щоб знову допомогти своїй команді дотягти до післяматчевих булітів, однак на цей раз уже «Сокіл» вирвав перемогу за 19 секунд до завершення овертайму.

Цікаво, що до згадуваних двох поєдинків херсонці й кияни провели ще чотири матчі і кожен з них завершувався переконливими перемогами «соколят» - 7:4, 3:0, 3:0, 4:0. У столичному клубі переконані, що «Дніпро» став непоступливішим після того, як «щук» замість Дмитра Підгурського очолив вихованець «Сокола», колишній оборонець збірної України Олег Тимченко.

«Нам з ними важко і це все Тимченко, не дає нам грати в хокей, - жартома говорить наставник «Сокола» Олег Шафаренко. - Звичайно, «Дніпро» після зміни тренера став сильнішим. Тимченко залякав свою команду й тепер хлопці не дають іншим грати (сміється). При цьому відзначу, що склад «Дніпра» зараз слабкіший, ніж був раніше. Але грають херсонці краще. Вони не поступаються на жодному сантиметрі поля - боряться, кусаються, хочуть показати, що не гірші за інших».

«З новим тренером «Дніпро» почав грати в інший хокей, з ними стало складніше, - доповнює слова тренера герой зустрічі Антон Рубан. - Херсонці діють дуже чіпко, з ними виходять цікаві матчі».

«Суперникам, звісно, видніше, чи важко проти нас грати, - коментує Олег Тимченко. - Ми трохи попрацювали - підтягнули «фізику», тактику, працюємо над тим, щоб був згуртований колектив. Хоча, звісно, склад у нас раніше був сильніший. Сьогодні взагалі грали 17-ма хокеїстами (у заявку можна включити 22-х - прим.). Один із них - хлопець 2003 року народження, ще четверо народилися в 2001-му. Є в складі хлопці 2000 року. Радує лишень, що всі ці гравці - українці».

Один із цих молодих хлопців, 17-річний нападник Богдан Панасенко до всього ще й закинув першу шайбу у ворота Дмитра Кубрицького. Взагалі, два перших періоди розпочиналися за схожим сценарієм: «Сокіл» зусиллями Антона Рубана та Іллі Олендаренка швидко виходив уперед, а суперники так само швидко відігрувалися.

Загалом упродовж всього матчу перевага «Сокола» була відчутною. Кияни постійно насідали на ворота Хомутова, але російський голкіпер і самовіддана гра польових гравців «Дніпра» допомогли «щукам» перевести поєдинок в овертайм і відповідно гарантувати собі одне очко.

Звісно, в ідеалі херсонці сподівалися ще й на буліти, де у них шанси перемогти «Сокіл» удруге збільшувалися. Проте кияни вирвали перемогу за 19 секунд до завершення додаткової п'ятихвилинки. Спрацювала, мабуть, найсильніша зв'язка в складі «Сокола»: Єгор Кузьменко записав до свого активу третій у матчі асист, а Антон Рубан, вразивши порожні ворота, зробив дубль і довів лік забитим шайбам у поточному сезоні до 23-х.

«З Єгором ми добре відчуваємо одне одного, - сказав невдовзі після завершення поєдинку автор переможного голу. - Хоча загалом знаходжу спільну мову й із рештою хокеїстів. Для мене не є проблемою, що наш тренер часто навіть у ході одного матчу змінює склад ланок. Зі сторони йому ліпше видно, які корективи доречніше вносити і які поєднання принесуть більше користі. Радий, що в третьому домашньому матчі з глядачами ми нарешті здобули перемогу (попередніх дві домашніх зустрічі проти «Краматорська» і «Донбаса» «Сокіл» програв - прим.). З вболівальниками грати набагато приємніше. Починаєш відповідальніше ставитися до матчів. Не завжди, правда, виходить багато забивати, тому було дуже важливо перервати цю неприємну серію. Взагалі, зараз перед плей-оф кожен матч дається важко. Команди почали грати дисциплінованіше, з акцентом на оборону. Гравці намагаються менше вилучатися, відповідно зменшилася кількість хвилин у нерівних складах. Тому закинутих шайб уже не так багато, як на старті сезону. А втома? Не думаю, що в нас вона накопичилася. Тренер при нагоді дає нам перепочити. Навпаки вважаю, що щільний ігровий графік дозволяє триматися в тонусі».

«Сьогодні ми швидко забивали і легко пропускали, - критично оцінює гру тренер переможців Олег Шафаренко. - Так пропускати не можна, але це хокей, нічого не поробиш. Помилки елементарні, як, скажімо, влучання шайбою в суддю. Єдине, що можу сказати - похибки не пов'язані з тим, що незабаром плей-оф і думками гравці вже там. Я на пальцях можу перелічити матчі, які нам далися в цьому чемпіонаті легко. Певен, найближчої суботи, коли будемо приймати «Маріуполь», теж буде важко. Так само складно буде 8 і 10 березня з «Вовками», 14-го - з «Білим Барсом». У нас така команда, що зі всіма граємо на рівних. З лідерами, можливо, виходить краще, а з рештою б'ємося шайба в шайбу. Хоча загалом, думаю, ми заслужили те третє місце, яке посідаємо, тому в решті поєдинків повинні довести право його зайняти і не випустити поперед себе «Краматорськ».

«Програвати не хочеться, але ми розуміємо, що «Сокіл» - хороша команда, за яку грають майстровиті хокеїсти з хорошим тренером, який сам пограв на серйозному рівні і вміє вести гру, - підсумовує Олег Тимченко. - Шайби сьогодні пропустили через індивідуальні помилки. Ми ці моменти проаналізуємо і спробуємо в наступних матчах схожих похибок уникнути».

«Сокіл» (Київ) - «Дніпро» (Херсон) - 3:2 ОТ (1:1, 1:0, 0:1, 1:0)

Шайби: 1:0 - Антон Рубан (Єгор Кузьменко, Белинський), 01:17. 1:1 - Богдан Панасенко (Гасников, Алєксандр Швецов), 02:50. 2:1 - Олендаренко (Фелікс Морозов, Єгор Кузьменко), 21:00. 2:2 - Антон Крисанов (Дурдиєв, Сергій Афанасьєв), 41:41. 3:2 - Антон Рубан (Єгор Кузьменко), 64:41

«Сокіл»: Кубрицький; Голубич - Олендаренко, Белинський - Владислав Лисенко, Андрейків - Олексій Платонов, Сисак; Фелікс Морозов - Курбатов - Алєксандр Павленко, Антон Рубан - Єгор Кузьменко - Андрій Міхнов, Денис Гончаренко - Андрєй Смирнов - Німенко, Гільманов - Михайло Сімчук - Малетін, Коржилецький. Тренер - Олег Шафаренко

«Дніпро»: Алєксандр Хомутов; Декало - Сірченко, Євген Ратушний - Іван Гуляєв, Сергій Афанасьєв - Матусевич; Богдан Панасенко - Гасников - Алєксандр Швецов, Целогородцев - Антон Крисанов - Каракулько, Дурдиєв - Дмитро Чернишенко - Янишевський, Нікіта Шабанов - Павло Борисов - Галєєв. Тренер - Олег Тимченко

4 березня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 250 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:10 4

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…