Сенсація! Агробізнес в овертаймі вибив Шахтар із Кубка України

Підопічні Олександра Чижевського зуміли оформити єдиний м'яч у додатковий час

Одними з останніх на стадії чвертьфіналу Кубка України до боротьби вступили волочиський «Агробізнес» і донецький «Шахтар». Протистояння між поточним лідером Першої ліги і чинним чемпіоном України проходило в нетиповій локації - на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського, і обіцяло стати досить напруженим.

Колектив Луїша Каштру в новому сезоні не залишає шансів під час передбачення його результатів. «Гірники» свій попередній матч проти луганської «Зорі» програли лише в компенсований час (0:1), хоча за ходом тієї гри мали місце екстремальні гойдалки між командами. У подібному стилі донеччани провели вже не першу зустріч у поточному футбольному році, тому говорити про будь-яку стабільність не доводилося. При цьому, звітна гра стала першою для «Шахтаря» в поточному розіграші Кубка України, тому можна було говорити про деяку нерозвідану площину для команди Каштру.

Очевидними проблемами «жовто-синіх», окрім банальної переваги в класі з боку суперників, була також і відсутність ігрового тонусу в 2021-му році. Перша ліга пішла на зимову паузу ще в кінці листопада минулого року, після чого команди жили в законсервованих умовах тренувальних зборів. Підготувати своїх підопічних до гри з настільки серйозним суперником для тренерського штабу Олександра Чижевського здавалося мало не нездійсненним завданням. Утім, якщо «Агробізнес» і справді хоче потрапити в «еліту» в наступному сезоні, то до подібних обставин необхідно бути готовим.

Поєдинок починався рівно так, як і передбачалося. «Шахтар» багато контролював м'яч на чужій половині поля, але зазнав труднощів у завершальній стадії в черговому матчі поспіль. У підсумку, «гірники» так і не змогли запропонувати гідного загострення на чужій половині, що дозволило їх суперникам набути впевненості у власних силах. «Жовто-сині», у свою чергу, показували бажання ловити суперників на контратаках і стандартних положеннях, і не сказати, що ця тактика в їхньому виконанні була безуспішною.

Перший гольовий момент виявився якраз на рахунку у номінальних господарів поля - Дідик не зумів влучити в отвір воріт, замикаючи подачу кутового з лівого флангу у воротарський, яка супроводжувалася явною нерішучістю Пятова під час гри на лінії. «Шахтар» продовжив грати в прагматичний футбол, за що ледь не отримав гол перед перервою, але прокидання м'яча повз голкіпера з боку Петрова завершилося підстраховуванням від Кривцова. Донеччани не віддали опонентам жодної переваги на м'ячі, але грали в абсолютно огидний футбол в атаці.

На початку другого тайму Каштру дав команду своїм підопічним йти в більш інтенсивний пресинг на чужій половині, що досить швидко призвело до вірної можливості забити. Арбітр Бойко, спочатку, припустився помилки, не побачивши фолу з боку голкіпера Мозиля проти Фернандо, але VAR швидко виправив його помилку у бік призначення пенальті. Однак Патрік пробив надто слабо в лівий кут, тому страж воріт, який правильно вибрав напрямок для стрибка, зумів намертво забрати м'яча у руки.

Тиск «Шахтаря» лише зростав із кожною новою хвилиною після цього епізоду, але одного лише натиску всіма фронтами точно не було б достатньо, якщо в завершальній стадії творився справжній хаос. Донеччани вичавили ще один гольовий момент лише на завершенні основного часу, коли удар головою від Дентіньо відправив м'яча у поперечину над лівою дев'яткою. Власне, із реальних можливостей «гірників» - усе. Із іншими підходами впоралася масована оборона суперників і голкіпер, який прекрасно грав на лінії.

Зовсім не було сумнівів, що підопічні Каштру підуть дотискати команду з Першої ліги вже зі старту овертаймів, але в те, що донеччани допустять фатальну помилку в обороні вже на старті, не вірив ніхто. Бойчук передачею із правого флангу відправив Семенця на побачення з Пятовим, після чого на 96-й хвилині рахунок на табло змінився в перший і, як стане зрозуміло пізніше, останній раз у цьому матчі. Так, «Шахтар» дійсно не зміг відігратися, незважаючи на колосальну кількість створених ситуацій для голу в подальшому.

На початку другого додаткового тайму відмашка у виконанні Хочолави в центрі поля проти Семенця коштувала йому другого попередження, після чого завдання «гірників» суттево ускладнилося. «Агробізнес» збільшив щільність між своїх ліній оборони, і в нервовій кінцівці так і не дозволив засмутити власного голкіпера. Моменти Патрика, Дентіньо, Тете і інших у різні фрагменти овертайму були потенційно гольовими, але результату так і не принесли. Фіаско!

Фінальний свисток арбітра Сергія Бойка відправив до півфінального раунду волочиський «Агробізнес».

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Агробізнес» - «Шахтар» - 1:0

Семенець, 96

На 51-й хвилині Алан Патрік («Шахтар») не забив пенальті (воротар).

Черненко, 25, Мозиль, 51, Шаповал, 67, Дідик, 87, Думанюк, 92 - Судаков, 35, Хочолава, 90+1 Хочолава, 109 (друге попередження)

«Агробізнес»: Мозиль - Шаповал, Дідик, Юхимович, Куріло, Романюк (І. Когут, 63) - Семенюк (Груша, 63), Думанюк, Черненко (Бойчук, 81), Н. Когут (Немтінов, 94) - Петров (Семенець, 81).

«Шахтар»: Пятов - Корнієнко, Хочолава, Кривцов, Болбат - Маркос Антоніо (Майкон, 63) - Коноплянка (Тете, 64), Алан Патрік, Судаков (Марлос, 91), Соломон (Тайсон, 91) - Фернандо (Дентіньо, 72).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 9 (3) - 13 (6)
Кутові: 4 - 9

АГРОБІЗНЕС-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі