Втрачена перевага в Осієку. Збірна України програла Хорватії

Команда Олександра Косенка програла в поєдинку відбіркового турніру Євро-2022

Зустріч почалася з неприємності для збірної України. Атака хорватів завершилася точним ударом Сутона, який з лівого краю в дотик пробив повз Ципуна. Окрилені успіхом господарі продовжили активно атакувати наші ворота, і голкіперу «синьо-жовтих» довелося демонструвати реакцію після ще одного удару Сутона.

Незабаром українці освоїлися на гостьовому майданчику і почали шукати свої моменти. Перший реальний гольовий шанс упустив Зварич, який не реалізував вихід на воротаря Хорватії. Не пощастило і Миколі Грицині, після удару якого м'яч влучив у стійку. І все ж, «синьо-жовті» зуміли зрівняти результат. Після розіграшу ауту Педяш з дальньої дистанції пробив точно в кут, а закритий гравцями Лукетін не зреагував.

Домігшись локального успіху, гості знизили оберти, що дозволило хорватам загрожувати нашим воротам. Свою майстерність довелося демонструвати Ципуну, який вступав у гру після ударів Мариновича та Еловчича, а в одному з епізодів Шотурма зрізав м'яч у штангу «рамки» збірної України. А під кінець тайму у «синьо-жовтих» пройшла блискуча комбінація, яку класною довгою передачею організував Журба. Лукетін не кращим чином зіграв на виході, і Малишко вразив порожні ворота.

У другому таймі українці віддали ініціативу суперникам, почавши діяти за рахунком. Моментів біля обох воріт було зовсім небагато. Ледь не зрівняв результат Маринович, який вийшов сам на сам із Ципуном і пробив повз ціль. Ворота господарів міг вразити Фаренюк, але господарів виручив голкіпер.

«Картаті» не поспішали йти ва-банк з п'ятим польовим, але це їм і не знадобилося. Спочатку наші гравці залишили неприкритим поблизу своїх воріт Еловчича, який пробив точно в кут, а незабаром Перич замкнув простріл все того ж Еловчича. До речі, автором гольової передачі на Еловчича став Періч. Тому, можна вважати, що камбек хорватської збірної організували саме ці два футболісти.

Тренерський штаб збірної України одразу взяв тайм-аут і випустив Петра Шотурму п'ятим польовим. На останній хвилині вирвати нічию міг Журба. Але він пробив поруч зі штангою, і хорвати перемогли.

У найближчу неділю суперники проведуть другу зустріч, яка пройде в Запоріжжі. Тепер збірній України необхідно взяти реванш, при цьому з результатом, який дозволить розраховувати на перше місце в групі.

Группа 1

Команда

В

Н

П

З - П

0

Хорватія

3

0

0

11 - 4

9

Україна

1

0

1

12 - 6

3

Данія

1

0

1

4 - 5

3

Албанія

0

0

3

5 - 17

0

Відбірковий турнір Євро-2022. Група 1.

Хорватія - Україна - 3:2

Сутон (2), Еловчич (35), Перич (38) - Педяш (9), Малишко (19)

Перич (29)

Хорватія: Лукетін - Матошевич, Еловчич, Перич, Сутон - Чекот, Юрліна, Канюх, Кустура, Маринович, Гудасич, Хорват, Секулич - Примич

Україна: Ципун - Мик. Грицина, Корсун, Шотурма, Зварич - Малишко, Єрьомін, Микитюк, Мих. Грицина, Журба, Фаренюк, Педяш, Кузь - Сухов

Арбітри: Стефан Врейенс, Хуан Булен (обидва - Бельгія)

Арена «Градські-врт» (Осієк, Хорватія)

ХОРВАТІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 13:44 11

Дар'я стала переможницею змагань у Лопоті

Коментарі