Шахтар - Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кожному із суперників перемога необхідна в боротьбі за нагороди Прем'єр-Ліги

Вже кілька останніх років поспіль футболісти «Зорі» не просто намагаються виглядати гідно в матчах з багаторазовими чемпіонами країни, а й періодично відбирають у них очки. За прикладами далеко ходити не треба. Поєдинок першого кола у Запоріжжі завершився результативною нічиєю. Причому, спершу в рахунку повели гості (відзначився Марлос). Потім луганський колектив забив два голи (їх авторами стали Кочергін і Юрченко). А відразу після перерви Кривцов встановив остаточний результат - 2:2.

Можна згадати попередній сезон, коли команди зіграли між собою чотири матчі. Все розпочалося з приголомшливого трилера, влаштованого у Харкові на стадіоні «Металіст». «Зоря» вела в рахунку 2:0, потім програвала 2:3, знову забила, але й пропустила вирішальний гол на передостанній хвилині основного часу. В другому колі «Шахтар» знову досяг перемоги з мінімальною перевагою 2:1, але вже у Запоріжжі. А в третьому матчі там же на «Славутич-Арені» господарі поля все ж таки вирвали перемогу завдяки красивому голу Богдана Михайличенка. Завершилося протистояння цих клубів вже в Києві нульовою нічиєю.

Як бачите, подій було багато, цікавих і різноманітних. Впевнений, що і майбутній матч пройде приблизно в тому ж ключі, адже ніхто нікому поступатися не захоче. Інша справа, в якому стані гравці вийдуть на поле і як вони зможуть втілити в реальність тренерські задумки.

«Шахтар» зараз в цілому непоганий, але ще явно далекий від свого оптимального стану. Матч чемпіонату країни з «Рухом» і поєдинок-відповідь Ліги Європи з «Маккабі» (обидва, до речі, проходили в Києві на НСК «Олімпійський») показали, що деякі часові відрізки команда просто провалювала. І якби не Анатолій Трубін, та ще й відверте везіння, гірники цілком могли отримати у свої ворота кілька м'ячів. Плюс до цього і в атаці ще не все виходить. В тих же двох вищезгаданих матчах багато в чому тільки завдяки віртуозній техніці Тете був досягнутий необхідний позитивний результат.

Що стосується «Зорі», то обидва лютневих матчі української Прем'єр-Ліги вона виграла. Спочатку у «Десни» 2:1, а потім у «Маріуполя» 1:0. Явно став у нагоді луганській команді Шахаб, який вже встиг відзначитися результативним ударом. Став забивати і Олександр Гладкий. А якщо до них ще додати Кочергіна, Юрченка і Сайядманеша, то така лінія атаки може представляти серйозну загрозу для будь-якого суперника.

Судити матч «Шахтар» - «Зоря» буде харків'янка Катерина Монзуль, а їй на допомогу буде система VAR. В нинішньому сезоні за участі цього арбітра гірники виграли в у «Динамо» 3:0 і зіграли внічию з «Олександрією» 1:1. «Зоря» також розійшлася миром 1:1 з тими ж динамівцями.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Матвієнко, Кривцов, Корнієнко, Маркос Антоніо, Алан Патрик, Тайсон, Тете, Марлос, Мораєс

«Зоря»:
Василь, Жуніньо, Фаворов, Вернидуб, Хомченовський, Кочергін, Назарина, Юрченко, Сайядманеш, Гладкий, Шахаб

  • 1.57
  • 4.40
  • 5.35
Сделать ставку
  • 1.54
  • 4.25
  • 6.00
Сделать ставку
  • 1.55
  • 4.40
  • 5.50
Сделать ставку

28 лютого, неділя

«Шахтар» - «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 04 травня 2024, 00:35 0

Наставник оцінив успішний чемпіонат світу

Коментарі