Вперше на людях. Як Краматорськ створив сенсацію на очах фанатів Сокола

Кияни вперше за сім років зіграли домашній матч із глядачами

Цей день для відродженого торік улітку київського «Сокола» був особливим. Адже саме у четвер, 25 лютого, «соколята» вперше з часів пандемії й відповідно вперше за сім років, впродовж яких команда була відсутньою на хокейній мапі України, проводили домашній поєдинок з глядачами. Зрештою, гарну атмосферу вболівальники, серед яких було близько двох сотень ультрас, створили. Ось тільки з результатом у «Сокола» не склалося. Кияни втретє у сезоні програли «Краматорську» і при цьому вдруге впродовж регулярного чемпіонату Української хокейної ліги не змогли закинути за гру жодної шайби.

«Мали бажання зіграти якнайкраще, бо нарешті грали з уболівальниками, - сказав після матчу наставник «Сокола» Олег Шафаренко. - Як не склалося з самого початку гри, так усе й продовжувалося. Намагалися внести корективи, але нічого не вийшло».

«Завжди приємно грати в такій атмосфері, яка була цього разу в Києві, - говорить білоруський тренер «Краматорська» Павло Микульчик. - У «Сокола» - чудові фанати. Вони підтримували свою команду злагоджено й гучно, але при цьому коректно у ставленні до суперника. Мені б хотілося, щоб такі вболівальники були в нас у Краматорську».

Варто зазначити, що вказане вище поєднання ланок у випадку з «Соколом» носить доволі умовний характер. Річ у тім, що Шафаренко після того, як команда провалила перший період, змінив не лише воротаря, а й перебував у постійному пошуку оптимальних варіантів трійок нападу і дуетів оборонців.

«Стосовно воротарів, то мушу визнати, що останнім часом вони не вражають стабільністю, - коментує Шафаренко. - Нехай тренуються і через ігри набирають кращу форму. Коли воротарі нас рятують, у нас залишається шанс навіть у важких матчах. Але коли починаємо «ликати» на початку гри, вигравати складно. Зрештою, коли команда пропускає, винен не лише голкіпер, а вся п'ятірка, яка була на льоду. Впродовж зустрічі я намагався знайти бодай одну трійку нападу, яка змогла б зламати хід поєдинку на нашу користь. У кожній трійці випадало по одному-двоє гравців. Змінювали поєднання, але нічого з цього не вийшло. Нуль на табло так і залишився нулем. Коли не закидаєш сам, то не виграєш, як би ідеально не грали воротарі».

Надія на те, що хід гри вдасться змінити, в «Сокола» зажевріла на початку другого періоду, коли найкращий бомбардир команди Антон Рубан, змістившись справа, попри те, що суперник його затримував, зумів проштовхнути шайбу у ворота Дениса Короваєва. Проте після перегляду відео-повтору судді дійшли висновку, що перед тим, як забити, повалений суперником Рубан в'їхав у голкіпера. Гол арбітри відмінили, обмежившись двохвилинним покаранням для гравця «Краматорська».

Хто в цю мить міг уявити, що більше ні Рубан, ні його партнери за командою забити не зможуть і Короваєв запише до свого активу «шот-аут»? Моменти у «Сокола» начебто й були, однак загалом кияни не грали так, щоб ставити оборону опонентів у скрутне становище. «Краматорськ» більшу частину матчу хоч і оборонявся, хоч і діяв п'ять разів у меншості, але загалом відбивався надійно.

«Для нас це був важкий поєдинок, - каже Микульчик. - Нам пощастило вчасно провести свої голи. Не забили б - гра склалася б інакше. Хлопці відпрацювали за нашим завданням відмінно. Вийшли на майданчик згуртованим колективом, з гарним налаштуванням. Кожної миті бачив, що просто так гри не віддамо, навіть якщо суперник діятиме найсильніше. Скажу чесно: до «Сокола» ми готувалися дуже серйозно. Також нас мотивувала поразка в попередньому матчі від «Донбаса», де ми зіграли слабо».

«Суперники налаштовуються на нашу команду по-особливому, - підсумовує Шафаренко. - Якщо до нового року нас недооцінювали, то зараз проти «Сокола» грають як проти лідера. Нічого, зробимо правильні висновки, попереду плей-оф. Думаю, сьогодні «Краматорськ» хотів виграти більше, ніж ми. І свого досяг. А що вони нас обіграли вже втретє? Так, «Краматорськ» - хороша команда, але ми сьогодні не зіграли в свою силу».

Після матчу попри поразку гравці «Сокола» подякували фанатам за підтримку. Що робить їм честь. А результатом кияни спробують порадувати прихильників найближчого понеділка. У перший день березня, починаючи з 18:00 вони у спорткомплексі АТЕК прийматимуть лідера чемпіонату - «Донбас».

«Сокіл» (Київ) - «Краматорськ» - 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1 - Столяренко (Большаков, Сурсов), 00:42. 0:2 - Сурсов (Ципнятов), 17:36. 0:3 - Гринь (Золотухін, Сурсов), 42:50

«Сокіл»: Кубрицький (Дубровський, 17:36); Владислав Лисенко - Голубич, Олендаренко - Андрейків, Букарєв - Алєксєй Платонов, Сисак; Антон Рубан - Михайло Сімчук - Андрій Міхнов, Гільманов - Андрєй Смирнов - Малетін, Фелікс Морозов - Німенко - Алєксандр Павленко, Денис Гончаренко - Курбатов - Ступак, Коржилецький. Тренер - Олег Шафаренко

«Краматорськ»: Короваєв; Люльчук - Воронін, Большаков - Фірсов, Мальцев - Павло Таран, Панков; Ципнятов - Золотухін - Ромащенко, Гринь - Столяренко - Сурсов, Кривошапкін - Ковальов - Жвачкін, Геворкян - Гринкевич - Олійник. Тренер - Павло Микульчик

25 лютого. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 500 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі