Брюгге – Динамо. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Залягти на дні, щоб повернутися з перемогою

За два дні до гри, 23 лютого, динамівська делегація відбула в Брюгге на повторний поєдинок проти чемпіонів Бельгії. Перед вильотом команда і персонал здали ПЛР-тести на наявність коронавірусу. Як інформує динамівська прес-служба, результати всіх тестів - негативні.

У Бельгію Луческу взяв практично оптимальний на даний момент склад. Поза списком - лише давно травмований Бурда і не так давно - Вербич та Гармаш. А ось Тимчик вже в строю. Прилетів в Брюгге і Попов, який пропустив останній перед вильотом до Бельгії матч своєї команди через мікротравму.

Кілька слів про той самий матч. Генеральною репетицією для команди Луческу перед матчем-відповіддю з бельгійським чемпіоном стала гра в рамках УПЛ проти «Десни». Матч завершився бойовою у всіх відношеннях нічиєю 1:1. Однак стверджувати на підставі того поєдинку, що у динамівців немає проблем, навряд чи можна. Кияни знову пропустили (як і в першій зустрічі з «Брюгге») після флангової передачі і удару головою. І Бущан, і центрбеки (зокрема, Забарний) зіграли не кращим чином. Мало що виходило у «біло-синіх» і в атаці. Після сплеску результативності у Бесєдіна в першій грі після тривалого «перекуру» (проти «Олімпіка»), основний на даний момент динамівський форвард запам'ятовується, хіба що, боротьбою. Конструктивізму і надійності в ігрових побудовах «Динамо» поки що немає, і це не може не турбувати напередодні матчу проти «Брюгге».

Правда, не все добре і в бельгійському «королівстві». Однак, з іншої причини. Тієї, через яку у «чорно-синіх» виникли проблеми і в першому матчі: його величності коронавірусу.

За день до матчу до кадрових пробоїн «Брюгге» додалися ще дві. Позитивні тести на коронавірус виявилися у двох гравців основного складу - голкіпера Міньоле і півзахисника де Кетеларе. Якщо і повторне тестування цих гравців виявиться таким же за змістом, вони не зможуть взяти участь у матчі-відповіді проти динамівців. І складуть компанію одноклубникам і в без того переповненому клубному лазареті, куди раніше загриміли гравці основи Ванакен, Денсвіл, Мітровіч, Ланг і Рітс (ці п'ятеро точно не зіграють проти нашої команди). Не буде на тренерській лавці (з тієї ж причини) і наставника брюжжан Філіпа Клемана і його асистентів. Як і в столиці України, так і в другому поєдинку діями «Брюгге» керуватиме наставник молодіжної команди Де Міл.

До речі, під керівництвом цього тренера «Брюгге» напередодні протистояння з киянами провів матч чемпіонату Бельгії - в рідних стінах проти «Левена». Гра проти середняка Ліги Жюпіле не стала проблемною для чинного чемпіона і лідера. «Брюгге» здобув впевнену і досить легку перемогу - 3:0, причому під завісу поєдинку Де Міл зняв з гри практично всіх системоутворюючих гравців. А ось український легіонер брюжжан Соболь відіграв всі 90 хвилин і був одним з кращих на полі. Радше за все, Едуард вийде в основі і проти киян.

Після цієї перемоги, вже дев'ятої поспіль в чемпіонаті, «Брюгге» зміцнив лідируючу позицію: тепер відрив від другого «Антверпена» вже 15 очок. При грі в запасі. Так що, незважаючи на серйозні кадрові проблеми, «Брюгге» підходить до повторної зустрічі з командою Луческу як мінімум з оптимізмом і в хорошому настрої.

Проте, матч не обіцяє легкої прогулянки ні для господарів, ні для гостей. Перша зустріч, що завершилася в минулий четвер не сухою за рахунком, але дуже сухою по грі нічиєю 1:1, наочно продемонструвала семантичну рівність суперників. Ігровий тонус «Брюгге» - відмінний козир команди Клемана, але серйозні кадрові проблеми його частково нівелюють. Сувора ігрова дисципліна і самовідданість - це козирі «Динамо», які здатні перебити аргументи господарів. Але за умови, що команда зі столиці України в цей раз мінімізує помилки хоча б у своїх воріт. Однак сказати зараз, перед грою, чиї козирі більш вагомі, не бачиться можливим: занадто тонка грань між претензіями опонентів, занадто рівні вони в клубній ієрархії.

Рік ДЕ МІЛ, тренер «Брюгге»:

- У матчі проти «Левена» хлопці не думали про Київ, і повністю зосередилися на грі. Між досвідом і молодими талантами був ідеальний баланс, і це поєднання працювало дуже добре. Деяким хворим стало краще, але у інших все ще є симптоми коронавірусу. У Ланга все ще є скарги, в той час як іншим, здається, стає краще. Можливо, нам доведеться грати цим же складом, але і цей склад дуже талановитий і готовий до напруженого тижня.

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

- 1:0 - це був би хороший результат для нас в домашньому матчі. Завдання було не пропустити, але, на жаль, ми пропустили м'яч якраз в той момент, коли грали в хороший футбол. Якби ми були більш прагматичні в обороні, могли забити і другий м'яч на контратаці. У «Брюгге» зараз краще ігровий ритм, тому вони вигравали єдиноборства. Але загалом гра була рівна. Я впевнений, що в матчі-відповіді «Динамо» додасть. Мені незрозуміло, чому в першому матчі була така боязнь, така скутість в русі.

Орієнтовні склади:

«Брюгге»: Хорват, Мата, Коссуну, Рікка, Мехеле, Вормер, Соболь, де Кейпер, Дірар, Окереке, Дост

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Буяльський, Бєсєдін.

25 лютого, четвер

«Брюгге» - «Динамо» (Перший матч -1:1)
Брюгге. Стадіон «Ян Брейдел» 22.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2» і MEGOGO
БРЮГГЕ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Срджан Йованович (Сербія)
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 2.12
  • 3.56
  • 3.78
Сделать ставку
  • 2.09
  • 3.50
  • 3.75
Сделать ставку
  • 2.10
  • 3.45
  • 3.70
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 01:30 2

Орли поступилися команді «Фамалікау», обидва голи були забиті після 70-ї хв.

Коментарі