Шахаб вирішує. Зоря скромно обіграла Маріуполь

Підопічні Віктора Скрипника здобули рекордну п'яту перемогу поспіль в УПЛ

П'ятнадцятий тур чемпіонату України відкривало протистояння в Запоріжжі між «Маріуполем» і «Зорею». При цьому саме приазовці були номінальні господарями поля, адже їхній домашній стадіон все ще не готовий приймати матчі.

Потрібно відзначити, що «Маріуполь» є вкрай незручним суперником для «Зорі». В останніх п'яти очних дуелях з маріупольцями «чорно-білі» здобули лише одну перемогу. При цьому в Запоріжжі луганчани не могли обіграти приазовців в трьох матчах. Але сьогодні команда Віктора Скрипника розглядалася безумовним фаворитом. «Зоря» веде боротьбу за медалі чемпіонату і стартувала у другій частині сезону з перемоги над «Десною». Маріупольський клуб тиждень тому програв в Олександрії, але гра підопічних Остапа Маркевича не виглядала безнадійною. Взагалі, молоді маріупольці восени продемонстрували, що здатні завдати проблем будь-якому супернику. Зокрема «Зорі», яку азовці з мінімальним рахунком обіграли у Запоріжжі.

Спочатку гра проходила в рівній боротьбі за незначної переваги «Зорі» в контролі м'яча. Гострих ситуацій, в цілому, біля воріт було створено небагато. Луганчани були близькі до успіху вже на 10-й хвилині. М'яч відскочив до Юрченка в центрі штрафного, і той влучив у стійку. А незабаром відкрити рахунок своїм голам в луганському клубі міг Шахаб. Іранський форвард втік сам на сам із Гальчуком, але не пробив голкіпера.

Втім, Шахаб виправився вже у першому таймі. Перший удар іранця з центру штрафного майданчика був заблокований, але з другої спроби форвард відправив м'яч під поперечину. Таким чином, Шахаб став одноосібним лідером бомбардирських перегонів чемпіонату. Перед перервою ледь не подвоїв перевагу своєї команди Кочергін, якому в останній момент завадив завдати точного удару Чоботенко.

У другому таймі маріупольці почали більше контролювати м'яч, а номінальні гості стали діяти помітно пасивніше. Але така гра луганчан була продиктована прийнятним для них рахунком, в той час як ситуація змушувала азовців активно йти в атаку. А гольові можливості у своїх воріт «чорно-білі» суперникам створювати не дозволяли.

Втім, мінімальна перевага луганчан дозволяла розраховувати маріупольцям на «лакі-панч» (скористаємося боксерською термінологією). І свого шансу номінальні господарі дочекалися. Правда, реалізація в тому епізоді підвела Кащука. Гравець «Маріуполя» прийняв м'яч в центрі штрафного «Зорі» і пробив поруч зі стійкою. Відзначимо, і дії Жуніора Реїса, який завадив супернику завдати акцентованого удару. Через кілька хвилин «Маріуполь» ледь не забив після навісу з кутового, коли Танковський з кута воротарського пробив вище воріт.

Більше моментів луганчани суперникам створити не дозволили, довівши зустріч до мінімальної перемоги. При цьому «чорно-білі» здобули п'яту перемогу поспіль, що є рекордом для луганського клубу. У наступному турі азовці проведуть домашній поєдинок (хоча таке визначення для «Маріуполя» набуває умовного значення) проти «Дніпра-1», а на «Зорю» чекає гостьова зустріч із «Шахтарем».

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Маріуполь» - «Зоря» - 0:1

Шахаб, 34 Танковський, 59, Чех, 72 - Шахаб, 39, Гладкий, 50, Василь, 90+2

«Маріуполь»: Гальчук - Стасюк (Драмбаєв, 59), Биков, Чоботенко, Кирюханцев - Чех (Петерман, 75) - Топалов (Кулієв, 75), Танковський, Мишньов (Кащук, 59), Очеретько - Сікан (Кулаков, 69).

«Зоря»: Василь - Жуніньо, Фаворов, Вернидуб, Хомченовський - Кочергін, Назарина, Юрченко (Казаков, 88) - Сайядманеш (Луньов, 90+4), Гладкий, Шахаб (Руфаті, 90).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 11 (4) - 13 (4)
Кутові: 3 - 7
Оффсайди: 2 - 1.

МАРІУПОЛЬ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -4°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 20:05 49

Перший спаринг «синьо-жовтих» у програмі підготовки до Євро-2024

Коментарі