ЛЕВЧЕНКО: «Луческу вчинив негарно, звинувативши у всьому Бущана»

Після гри румунський наставник «Динамо» накричав на голкіпера команди

Екс-хавбек збірної України Євген Левченко підвів підсумок першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи для київського «Динамо»:

«Нічия «Динамо» в Києві з «Брюгге», звичайно, послабила шанси киян на загальний успіх. Бельгійці грали в Києві на нічию та її добилися, хоча той же Дост міг ще раз засмутити киян. В цілому, від гри і результату «Динамо» залишилися не дуже позитивні враження. Сподівався, що «Динамо» вже трохи навчилося грати першим номером, тим більше, що «Брюгге» приїхав до Києва без кількох провідних гравців і головного тренера.

Але, на жаль, скористатися перевагою свого поля і кадровими проблемами суперника «Динамо» не зуміло. Думав, команда вже перебудувалася, але дрібні кроки розвитку поки що ще стопоряться. Атакуючої гри з позиції першого номера не вийшло. Зараз поки що «Динамо» більше підлаштовується під суперника, діє не одноманітно, але передбачувано. Це треба міняти. Якщо в чемпіонаті вдалося підтягнутися в боротьбі з «Шахтарем», то на європейській арені цього недостатньо, помарки видно відразу. Європейський футбол інший.

Що стосується пропущеного гола зі стандарту, то, звичайно, на мій погляд, непрофесійно з боку Луческу висловлювати претензії воротареві Георгію Бущану відразу після матчу на камеру, а не в роздягальні в присутності команди. Такі висловлювання не личать Містеру. Тим більше, що не можна всіх собак за пропущений гол вішати на Бущана, адже той же Бєсєдін визнав свою помилку. Жора більше помилився позиційно, адже потрібно було або до кінця виходити з воріт і зносити м'яч разом з головою суперника, або залишатися на лінії. Але одного Бущана звинувачувати не можна. У моєму розумінні, це була колективна помилка.

Гра у відповідь? «Брюгге» до першого матчу був фаворитом, залишається ним і тепер. Команда буде мотивована ще більше. Але для «Динамо» нічого катастрофічного теж немає. Потрібно додати в грі в середній лінії, тому що там є провали. Бракує гравця, який може прийняти, розгорнути гру, віддати пас, що загострює. Наявні гравці не до кінця виконують ці функції. Тому переживання за матч «Динамо» тривожні».

Київське «Динамо» завершило внічию перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Брюгге» (1:1).

Після гри румунський наставник киян Мірча Луческу накричав на голкіпера команди Георгія Бущана, який грубо помилився на виході, коли кияни пропустили гол.

Микола Степанюк Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 120

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі