Боялися шахрайства. Брюгге не хотів проходити тести на ковід в Києві

В результаті бельгійці все-таки змушені були підкоритися волі медиків

Керівництво «Брюгге» негативно сприйняло рішення українського МОЗ провести для гостей з Бельгії додаткове тестування на ковід перед першим матчем 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Динамо», який напередодні відбувся в Києві і завершився нічиєю 1:1.

Як стало відомо, поки команда заселялася в готелі Hyatt Regency, боси «Брюгге» через посольство Бельгії намагалися скасувати тести на коронавірус, тому що боялися шахрайства з української сторони. Візитери припускали, що несподівана для них необхідність проводити ще одні тести пов'язана з бажанням української влади допомогти «Динамо», і зчинити додатковий психологічний тиск на футболістів «Брюгге», або ж вивести когось з ладу.

«Брюгге» сповістив УЄФА, що провів необхідні тести на батьківщині, а потреба другого тестування не передбачена циркулярами організації. Однак українські чиновники стояли на своєму, і більшу частину дня в середу футболісти «Брюгге» фактично опинилися в «заручниках» в своєму готелі. Тим часом, керівництво клубу і представники посольства вийшли на прем'єр-міністра Бельгії Александра де Кро, який особисто намагався врегулювати ситуацію і скасувати необхідність другого тестування для співвітчизників.

У підсумку на словах сторони ніби як домовилися, але буквально в останній момент пропав неназваний український чиновник, який повинен був поставити підпис під офіційним документом. Через це «Брюгге» в середу не міг провести тренування на НСК «Олімпійський», оскільки не мав змоги покинути межі готелю.

Зрештою, «Брюгге» підкорився вимозі пройти тестування на ковід в Україні, але зажадав, щоб його проводила атестована УЄФА лабораторія. Такі тести були виконані, і в результаті позитивний результат отримав Матс Рітс, який в четвер після обіду змушений був покинути Україну на спецрейсі.

Вочевидь, такі дії керівництва «Брюгге» пов'язані зі скандальною історією, в яку в кінці минулого року в Швейцарії потрапила збірна України. Тоді санітарний лікар одного з тамтешніх кантонів відправив на карантин всю делегацію «синьо-жовтих» через що матч не відбувся, а УЄФА присудила українцям технічну поразку (0:3), яку зараз УАФ оскаржує в Спортивному арбітражному суді.

Олексій Сливченко Джерело: Het Nieuwsblad
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 08:14 0

Нападник на полі в поєдинку збірної не з'явився

Коментарі