Динамо - Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Дивовижні пригоди бельгійців в Україні

18 лютого дві українські команди стартують у весняній частині єврокубків. І обидві - в Лізі Європи. «Динамо» на НСК «Олімпійський» зіграє з «Брюгге».

Суперники, на думку більшості фахівців і вболівальників, приблизно одного рівня. Та й в Лігу Європи пробилися, посівши треті місця в своїх групах Ліги чемпіонів. Кияни не впоралися з «Юве» і «Барсою», зате випередили «Ференцварош», тоді як чемпіон Бельгії опинився нижче в підсумковій таблиці «Лаціо» і «Боруссії» з Дортмунда, але вище «Зеніта». До того ж, команди перетиналися в минулому сезоні - в останній кваліфікації чемпіонської Ліги, - і в тому валідольному протистоянні путівку в груповий раунд вирвали «синьо-чорні». Тоді вдома «Брюгге» відсвяткував мінімальну перемогу 1:0, а в Києві була зафіксована результативна нічия 3:3, після якої головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич був відправлений у відставку.

Однак напередодні зустрічі в Києві опонента киян, ніби за велінням злого чарівника, початок ковбасити не по-дитячому.

Календарний матч чемпіонату Бельгії перед вильотом до Києва - в гостях у «Шарлеруа» - підопічні Клемана не зіграли. Причина - промерзле поле. Стан газону суддівською бригадою було оцінено «занадто небезпечним» для здоров'я футболістів, тому гру скасували. Це дозволило «Антверпену» трохи скоротити відставання від брюжан в турнірній таблиці, але все одно лідерські позиції чинного чемпіона здаються непорушними: плюс тринадцять очок переваги і матч в запасі.

А далі спалахнуло вже по-справжньому. Коронавірус почав викошувати команду. Спочатку позитивний тест здали Денсвіл і Мітровіч, потім - де Кетеларе (правда, його повторний тест виявився негативним). Усіх трьох терміново відправили на самоізоляцію. Але не допомогло. «Чуму 21 століття» підхопив і провідний півзахисник «Брюгге» Ванакен, і весь тренерський штаб першої команди на чолі з Клеманом.

У підсумку в Києві діями ослабленого через пандемію «Брюгге» керуватиме тренер молодіжної команди Де Міл. В офіційній делегації суперника «Динамо» не виявилося і нашого Соболя. Але з іншої причини: через дискваліфікацію.

Але і це ще не все. По прибуттю до столиці України бельгійці проходили додаткове тестування на наявність коронавірусу. Таке рішення прийняло наше Міністерство охорони здоров'я.

А ще навряд чи союзником «Брюгге» в першому поєдинку проти віце-чемпіонів України буде погода. За кілька днів перед грою з'явилася інформація, що матч взагалі може не відбутися через сильні морози: прогнозували в день матчу мінус двадцять. Потім ця інформація якось загубилася в коронавірусних зведеннях «Брюгге». А ближче до матчу головний агроном «Олімпійського» Максим Стельмах запевнив, що, мовляв, газон в оптимальному на даний момент стані, і навіть краще, ніж під час грудневих поєдинків.

Словом, більше потрібно переживати за футболістів обох команд, яким в будь-якому випадку доведеться грати по морозу. Нехай команди і зіграють за рішенням УЄФА на три години раніше, ніж спочатку планувалося. За прогнозами синоптиків, стовпчик термометра до початку зустрічі опуститься до мінус 12 градусів.

«Динамо» напередодні старту в плей-оф Ліги Європи провело лише один календарний поєдинок - проти «Олімпіка» в рамках чемпіонату країни. Команда Луческу здобула впевнену, хоч і вольову перемогу - 3:1. Порадував хорошою формою лідер команди Циганков, який вперше за останні роки пройшов повноцінні збори з командою (не затьмарені травмами). Переконав і Бесєдін, для якого гра проти «олімпійців» стала першою після тривалої допінгової «відсидки». Загалом, якщо судити саме по першій офіційній грі в новому році, «Динамо» перебуває в хороших кондиціях.

Єдиний кадровий нюанс - мікропошкодження Забарного. Через що в парі з Поповим зіграв фланговий захисник Кендзьора, а не центрбек Сирота. Якщо Ілля зможе повністю відновитися до матчу, то у нього є шанси вийти в основі. Хоча консерватор Луческу знову може поставити на пару Попов - Кендзьора.

Безумовно, навіть в ослабленому через епідемію складі, «Брюгге» все одно залишається грізною силою. Бельгійська команда дуже оперативно вміє підлаштовуватися під тактику суперника, використовуючи таку дієву зброю, як пресинг і контратаки. У цьому компоненті лідер Ліги Жюпіле як мінімум не слабше за лідера УПЛ. До того ж, з появою Доста команда дуже додала в атаці. Причому, що показово, футболісти «Брюгге» відрізняються показовим універсалізмом: захисники можуть добре підключатися в напад, а гравці лінії атаки - захищатися. Виграти зараз у цієї динамічної команди м'яч і територію навряд чи вийде. Потрібно шукати інші методи, готувати інші сюрпризи.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Кендзьора, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Бесєдін

«Брюгге»: Міньоле, Мата, Коссуну, Мехеле, Рікка, Рітц, Дірар, Вормер, Окереке, Фофана, Дост.

18 лютого, четвер

«Динамо» - «Брюгге»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ДИНАМО - БРЮГГЕ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
  • 2.525
  • 3.54
  • 2.96
Сделать ставку
  • 2.48
  • 3.50
  • 3.05
Сделать ставку
  • 2.55
  • 3.30
  • 2.90
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снукер | 07 травня 2024, 06:23 2

Англієць Кайрен Вілсон у фіналі з рахунком 18:14 обіграв Джека Джонса

Коментарі