Великий ризик – погода. При якій температурі матч Динамо і Брюгге скасують?

Одна з команд має право відмовитися від виходу на поле при мінус 15

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між «Динамо» і «Брюгге» має відбутися в Києві 18 лютого, але його проведення під питанням через погодні умови, а також через спалах коронавірусу у бельгійців.

Телеграм-канал Динамо Київ Inside інформує про ситуацію, що склалася:

«Брюгге» повідомив «Динамо» про прибуття в середу, 17 лютого, близько 13:00. У той же день бельгійці мають намір провести вечірнє тренування на стадіоні «Динамо».

Неприємні медичні події в стані бельгійців не вплинуть на проведення матчу. Єдиний ризик - погода. Синоптики підкоригували прогноз на четвер і чекають ті самі -15, за яких одна з команд має право відмовитися від виходу на поле.

Нагадаємо, що рекомендації УЄФА свідчать саме про таку максимально дозволену температуру. Суддівський відділ УЄФА напередодні нинішньої зими розіслав листи-нагадування арбітрам. У меморандумі, зокрема, йдеться:

УЄФА не має документа, що однозначно встановлює температуру, за якої проведення матчів неможливо. Однак, грунтуючись на порадах лікарів, УЄФА рекомендує у випадках, коли температура повітря, чий замір зроблений у поля, за годину до гри - нижче -15 градусів за Цельсієм, делегат зустрічі повинен переконатися, що обидві команди згодні в ній брати участь.

У таких ситуаціях ми рекомендуємо делегату заручитися усною згодою представників сторін. Якщо одна з команд не готова вийти на поле за температури повітря нижче -15 градусів за Цельсієм, арбітру слід скасувати матч. На стадіонах, де температура вище, судді повинні зробити все можливе, щоб ігри відбулися відповідно до розкладу.

Відповідно, будемо очікувати на ранок четверга і передматчеву нараду. Ну і стежити за прогнозом погоди».

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі