Пегула зупинила Світоліну на шляху до чвертьфіналу Australian Open

Найкраща українська тенісистка програла у трьох сетах

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У четвертому колі 26-річна українка програла Джесіці Пегулі з США (№61 WTA).

Australian Open. 1/8 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Джессіка Пегула (США) - 4:6, 6:3, 3:6

Дівчата починали матч на досить високому рівні. Світоліна потужно подавала, а Пегула краще відчувала себе в розіграшах. Як тільки американка пристрілялася, її перевага стало більш відчутною. У п'ятому геймі Еліна мало не подарувала подачу суперниці, зробивши чотири помилки з бекхенда, але все ж відігралася. Неминуче сталося в сьомому геймі, який українка завершила подвійною помилкою. Десь після цього почали з'являтися дуже неприємні думки.

Пегулі одного брейку виявилося досить для того, щоб закрити партію. І хоча за статистикою дуже великої переваги у неї немає, виграла вона її без питань. Еліна зовсім не розуміла, що потрібно робити, коли у Джесіки все виходило. У захисті у неї відбиватися не виходило, в атаці - з'являлися помилки.

Зі старту другого сету Світоліна програла подачу і вже здавалося, що на сьогодні вона відмучилася. І тут раптово у Пегули трапився величезний провал. Кожен третій удар почав летіти або в сітку, або в метрові аути. Еліна швидко скористалася слабкістю опонентки і виграла чотири гейми поспіль. І було б більше, але чомусь вона напомилялась на потрійному прихованому сетболі, замість 5:1 ми отримали 4:2. І хоча в другій партії це погоди не зробило, в кінцевому результаті даний успіх допоміг Пегулі краще налаштуватися на третю партію.

У фінальному сеті американка заграла набагато краще. Не так, як на початку, але жаху другої партії не спостерігалося. А Еліна продовжувала мучитися на корті, сьогодні у неї мало що виходило. У четвертому геймі американка зробила брейк, в сьомому своєю подвійною на брейкпойнті віддала українці боржок за перший сет, що не завадило Джесіці в підсумку перемогти. В кінці матчу у Світоліної не вийшло нав'язати боротьбу, як вона вміє. Це досить дивно звучить, але за духом матчу виглядало логічно.

На жаль, черговий важливий матч програний суперниці, у якої потрібно вигравати. Як з цим боротися - незрозуміло. Якби Пегула провела два сети на рівні першого, то особливих питань не було б. А так вони є, і дуже великі.

Це була друга зустріч тенісисток, тепер рахунок рівний. Пегула вперше обіграла тенісистку з топ-10.

У наступному раунді Пегула зіграє проти Дженніфер Брейді з США (№24 WTA).

Відеоогляд матчу:

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 03:43 9

Один із трьох суддів несправедливо віддав перемогу Тайсону Ф'юрі

Коментарі