Уперше в історії! Колос із шостої спроби не програв Шахтарю в УПЛ

Чемпіони України невдало провели підготовку до матчу Ліги Європи УЄФА

Українська Прем'єр-ліга поступово відвойовує втрачені за час зимової паузи позиції в секторі глядацької уваги, набираючи обороти від матчу до матчу. Засніжені зустрічі суботньої частини 14-го туру змінилися на більш поступливі погодні умови в неділю, а несподіваним хедлайнером у цей день став поєдинок, який спочатку повинні були провести днем ​​раніше. Із ситуацією з готовністю стадіону в Ковалівці ще належить розібратися, але нас більше цікавило безпосередньо протистояння між «Колосом» і донецьким «Шахтарем», нехай воно і проходило на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського.

На жаль, у настільки важку пору року для будь-якого футбольного газону на відкритому майданчику, стан покриття залишав бажати кращого. Зіграти два матчі за вік-енд на тільки-но розмерзлому полі було не найкращою ідеєю, тому командам довелося відмовитися від більшої частини технічних дій у своєму арсеналі. Очевидно, що «гірники» від цього постраждали більш серйозно, аніж їхні опоненти. «Шахтар» показав високий рівень фізичних кондицій, проте задумки в передній лінії не було помітно. Як і в матчах під час зимових зборів, нападник Жуніор Мораес був окремим фрагментом від загальних переміщень команди, тому небезпеки з боку голеадора донеччан ми практично не бачили.

Гра «Колоса» була побудована на постійному тиску на чужій половині поля, а Руслан Костишин, спостерігаючи за грою з трибун через дискваліфікацію, був помітно задоволений рухом своїх підопічних. Варто відзначити, що саме команда з Ковалівки була дещо гостріша на початку поєдинку, а помітніше інших партнерів на футбольному полі був півзахисник Оріховський, фактично одноосібно змушуючи напружуватися центральних захисників «Шахтаря» під час розіграшу м'яча.

Колектив Каштру спробував виїхати на звичному для них стилі комбінацій - індивідуальні дії, плюс флангові підключення. Однак Додо в цій грі був не схожий сам на себе, а переміщений в лівий фланг оборони Матвієнко помітно економив сили перед першою грою 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА проти «Маккабі». Як таких, гольових моментів біля обох команд було небагато - вони здорово ловили одна одну в офсайд за умов високої лінії оборони, через що гра до перерви проходила в розміреному темпі.

Очевидно, що перемога прямого конкурента в боротьбі за чемпіонський титул серйозно тиснула на «гірників», тому загострення ситуації з їхнього боку від початку другого тайму було просто не уникнути. Однак Костишин і його команда не стали закриватися, за що їм можна висловити окрему подяку. Навпаки! Головний тренер «Колоса» більшість своїх замін зробив саме в передню лінію, тому донеччанам доводилося грати з оглядкою на вільні зони позаду себе.

«Шахтар» виглядав непогано, проте був недостатньо агресивний у завершальній стадії. Грати так, немов забитий м'яч гарантовано опиниться на рахунку команди Каштру було недозволеною розкішшю для гостей, однак вони все одно продовжували гнути свою лінію у центральній частині поля. У підсумку, маємо лише пару небезпечних ситуацій для воріт Волинця, у кожній з яких донеччани робили більший акцент на зароблянні пенальті, ніж на завершенні.

Навіть перебуваючи перед порожньою рамкою на 56-й хвилині, Євген Коноплянка більше думав про попадання м'яча в руку захисникові під час його первинної спробі замкнути простріл з правого флангу. А вже в кінці основного часу, Фернандо невдало спробував дотиснути психіку головного арбітра, проте VAR унеможливив призначення пенальті в досить спірній ситуації. Абсолютно нечемпіонська гра з боку донеччан, однак головний акцент з їхнього боку зрозумілий - честь країни можна захистити тільки на міжнародній арені.

У наступному турі ковалівський «Колос» зіграє гостьовий поєдинок проти ПФК «Львів», а донецький «Шахтар» у якості господарів поля буде приймати львівський «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Колос» - «Шахтар» - 0:0

Петров, 31, Антюх, 44, Богданов, 60, Чорноморець, 64, Костишин, 87, Кравченко, 89

«Колос»: Волинець - Чорноморець, Петров, Гавриш, Кравченко - Богданов (Мілько, 77), Задоя - Хльобас (Данфа, 46), Оріховский (Костишин, 54), Антюх (Ісаєнко, 86) - Лисенко.

«Шахтар»: Трубін - Матвієнко (Соломон, 82), Вітао (Майкон, 82), Кривцов, Додо - Степаненко - Коноплянка (Тете, 59), Тайсон, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 76), Марлос - Мораес (Фернандо, 76).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Динамо ім. В. Лобановського» (Київ).

Удари (у площину): 8 (1) - 8 (3)
Кутові: 3 - 4
Оффсайди: 10 - 4.

КОЛОС-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -3°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі