Маріуполь у Запоріжжі програв Олександрії з мінімальним рахунком

Єдиний і переможний гол для гостей забив у першому таймі Артем Сітало

Перед початком матчу команди займали сусідні місця в турнірній таблиці, маючи в своєму активі по 16 очок. Тому перемога в цьому протистоянні піднімала одну з них відразу на шосте місце. Ось тільки не зрозуміло було, хто і в якому стані вийшов на поле запорізького стадіону «Славутич-Арена».

Гості активніше розпочали зустріч і вже на третій хвилині міг відзначитися Артем Сітало, якому зовсім трохи не вистачило для того, щоб в штрафному майданчику суперників замкнути передачу зліва від свого партнера. На 15-й хвилині «Олександрія» розіграла непогану комбінацію на протилежному фланзі. Валерій Лучкевич прорвався до воріт і з правого флангу завдав удар у ближній кут, але Олег Кудрик був уважним і відбив м'яч на кутовий.

На 23-й хвилині грубо помилився воротар олександрійців Олег Білик, коли невдало вибив м'яч за межі штрафного майданчика. Покарати його за це міг В'ячеслав Танковський, однак удар вийшов несильним і прямо в голкіпера. До речі Білик ще кілька разів грав не зовсім чітко ногами і в одному з епізодів на 35-й хвилині після його обрізки в контратаці хороший момент втратив Андрій Кулаков. Однак пробив він повз ворота.

Але треба ж було такому статися, що саме з точної передачі Олега Білика в центр поля почалася гольова атака гостей. Дмитро Гречишкін, отримавши м'яч, швидко зорієнтувався і вивів до воріт маріупольців Артема Сітала. Той на швидкості увірвався до штрафного майданчика суперників і сильним ударом чітко спрямував м'яч у дальній кут.

У другому таймі «Маріуполь», звичайно ж, постарався відігратися. Причому наставник номінальних господарів поля (нагадаємо, що гра проходила в Запоріжжі) Остап Маркевич зробив всі п'ять можливих замін. І одна з них ледь не призвела до голу. На 75-й хвилині Данило Сікан вибіг сам на сам з Олегом Біликом і сильно пробив. Воротар м'яч відбив, але він знову опинився у Сікана. Пішов повторний удар, але цього разу м'яч на лінії воріт зупинив Дмитро Гречишкін.

І ще двічі Олег Білик врятував свою команду від пропущеного м'яча. Так, на 84-й хвилині В'ячеслав Танковський закрутив м'яч під поперечину, але голкіпер перевів його на кутовий. А за три хвилини сильно пробив з-за меж штрафного майданчика вже Ігор Кірюханцев - і знову Білик зіграв надійно, в стрибку відбивши м'яч з правої від себе «дев'ятки».

Ось так «Олександрія» вдруге в нинішньому сезоні виграла у «Маріуполя» і наблизилася до групи команд, яка знаходиться нагорі турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур

Маріуполь - Олександрія - 0:1

Сітало (38)

Кірюханцев (53), Биков (65), Чоботенко (73) - Сітало (5), Пашаєв (66), Мирошниченко (90+4)

«Маріуполь»: Кудрик, Стасюк (Драмбаєв, 83), Биков, Чоботенко, Меліченко (Кірюханцев, 46), Чех, Танковський, Мишньов (Петерман, 83), Топалов (Кащук, 74), Очеретько, Кулаков (Сікан, 74)

«Олександрія»: Білик, Пашаєв, Бондаренко, Дубра, Лучкевич (Мишенко, 83), Гречишкін, Ковалець (Калюжний, 90+1), Шастал (Мирошниченко, 83), Банада, Вантух, Сітало (Новиков, 90+5)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Стадіон: «Славутич-Арена», Запоріжжя

МАРІУПОЛЬ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 травня 2024, 16:51 3

Стефанос Циципас і Паула Бадоса більше не разом

Коментарі