Зоря в засніженому Запоріжжі обіграла Десну

Перемогу луганчанам приніс дубль Гладкого

У важких погодних умовах почалася друга частина української першості. Першими після зимової паузи на поле вийшли команди, які претендували на третю позицію в минулому сезоні. У нинішньому сезоні ситуація повторюється: перед сьогоднішнім поєдинком «Десна» йшла третьою, на три очки випереджаючи луганчан. У поточному сезоні принципові суперники вже провели дві очні зустрічі. В рамках чемпіонату «сіверяни» обіграли «Зорю», а луганчани вибили «Десну» з Кубка України. Відзначимо і дуель претендентів на звання кращого тренера України 2020 року - Віктора Скрипника та Олександра Рябоконя.

Команди почали зустріч під снігопадом за температури «-10» градусів. У «Зорі» з перших хвилин активністю почав виділятися іранець Аллах'яр Сайядманеш, який вже точно не звик грати в таких нефутбольних умовах. Атаки «сіверян» намагався розганяти Гуцуляк, але півзахиснику не вистачало останньої точної передачі на партнерів.

Відкрити рахунок «Зорі» вдалося після помилки голкіпера суперників. Паст невдало вибив м'яч, і Сайядманеш з правого флангу прострілив точно на Гладкого, який переправив м'яч у ціль. Втім, лідирувати в рахунку луганчанам довелося всього кілька хвилин. Конопля справа увірвався до штрафного і влучив у поперечину. М'яч відскочив до Тотовицького, котрий з близької відстані розстріляв ворота.

Після цього «Десна» заволоділа територіальною перевагою. Ледь не підвів свою команду Вернидуб, який в падінні блокував простріл Будківського. Чернігівці цілком могли розраховувати на пенальті, але арбітр розсудив по-іншому. Як і в моменті, коли м'яч опинився в сітці воріт «Зорі»: перед точним ударом Будківського було порушення правил проти голкіпера. Хороший шанс не використав Тамм, який замикав навіс Гуцуляка і головою пробив трохи вище цілі.

У перерві тренерський штаб Скрипника вирішив освіжити гру за рахунок виходу Жуніньо, а незабаром після початку другої половини зустрічі на полі з'явився один з кращих голеадорів чемпіонату Шахаб, який дебютував за «Зорю». І такі зміни принесли результат. Саме Жуніньо став автором гольової передачі: бразилець з лівого флангу навісив точно на голову Гладкому, який оформив дубль в матчі. І знову чернігівці відразу могли відігратися. Будківський головою пробив у протихід голкіперу, і Василь в цьому епізоді зіграв впевнено.

Луганчани агресивно зустрічали суперників, чого не спостерігалося в першому таймі. Була можливість відкрити рахунок голів за нову команду у Шахаба, якого після прострілу з флангу випередив захисник. А ближче до закінчення поєдинку чернігівці очікувано великими силами пішли в наступ. «Чорно-білі», в свою чергу, грали по рахунку. При цьому господарі робили ставку на контратаки і на швидкісні якості Саяадманеша з Шахабом.

І луганчанам вдалося відстояти прийнятний результат. 2:1 - «Зоря» здобула важливу перемогу. У наступному турі «Десна» вдома зіграє з київським «Динамо», а на луганчан чекає виїзний поєдинок проти «Маріуполя».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Зоря» - «Десна» - 2:1

Гладкий (18; 61) - Тотовицький (21).

Іванисеня (81) - Імереков (51), Огіря (64), Конопля (77), Калитвинцев (90+2).

«Зоря»: Васіль - Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Циганікс (Жуніньо, 46), Іванисеня - Кочергін, Назарин, Хомченовський (Шахаб, 59), Аллах'яр - Гладкий (Казаков, 90+5).

«Десна»: Паст - Конопля (Гітченко, 78), Тамм, Імереков (Арвеладзе, 86), Мостовий (Дегтярьов, 78) - Калитвинцев, Огіря, Білошевський (Домбровський, 66), Гуцуляк (Картушов, 66) - Тотовицький - Будківський.

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 07:03 3

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі