Путінцева переможена. Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Australian Open

Найкраща українська тенісистка виграла у двох сетах

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжила переможну серію в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У третьому колі 26-річна українка обіграла Юлію Путінцеву з Казахстану (№28 WTA).

Australian Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Юлія Путінцева (Казахстан) - 6:4, 6:0

Починався матч гірше не придумаєш. Світоліна повністю провалила стартовий гейм, допустивши п'ять невимушених помилок поспіль. Путінцева після такого подарунка захистила свою подачу й повела в рахунку. І тільки після цього гра вирівнялася. У третьому геймі Еліні довелося солідно попітніти, але з четвертого брейкпойнта вона все ж взяла перший гейм в матчі.

Спочатку Світоліна намагалася максимально тиснути на свою опонентку, захоплюючи простір для подальшої атаки, але Путінцева дуже добре протидіяла такій тактиці. Вона глибоко різала під задню лінію, а також закидала напівсвічки, що збивало атакувальний потенціал українки, а їй дозволяло встигати практично за всіма м'ячами. Вкорочені від представниці Казахстану працювали із перемінним успіхом, але іноді виходило дуже гарно.

Довгий час Еліна не могла активно вигравати м'ячі, але потім змінила тактику і це допомогло. Українка прийняла перестрілку ударами на задній лінії і проводила атаки тільки після вивірених комбінацій. Юлія після цього лише кілька геймів змогла тримати високий рівень, намагалася атакувати сама, часто помилялася і, звичайно ж, це її дратувало.

За рахунку 5:4 Світоліна заробила потрійний сетбол на прийомі, Путінцева голосно вилаялася, але все ж відігралася, допомогли невеликі аути. Але тут же послідувала подвійна і помилка з бекхенда.

Другий сет пройшов набагато приємніше для українських уболівальників, хоча всі гейми, окрім першого і фінального, були виграні в боротьбі. Було видно, що Світоліна сьогодні на голову вища, а Путінцева втратила впевненість через велику кількість своїх помилок. Юлія знову і знову давала волю емоціям, але навряд чи когось це здивувало.

Поки що Світоліна не програла жодного сету на турнірі, це додає впевненості в те, що вона може рухатися і далі по сітці, яка, до речі, досить непогана.

Відзначимо, що Світоліна вшосте поспіль обіграла Путінцеву.

У наступному раунді Еліна зіграє проти американки Джесіки Пегули (№61 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 липня 2024, 17:13 1

Ексчемпіон світу вважає фаворитом Тайсона

Коментарі