Стало відомо, чому Шахтар програв Ман Сіті битву за Кайкі

Форвард «Флуміненсе» сам висловив бажання продовжити кар'єру в Англії

Донецький «Шахтар» вийшов з переговорного процесу по форварду «Флуміненсе» Кайкі, і фактично поступився талановитим футболістом «Манчестер Сіті», після того, як сам гравець висловив бажання перебратися до Англії.

Спочатку «гірники» були готові заплатити за 70% економічних прав на Кайкі 5 мільйонів євро з можливістю збільшення цієї суми до 15 мільйонів євро за рахунок бонусів.

«Флуміненсе» не хотів відпускати Кайкі, як і іншого таланта своєї академії Метіньо, але в результаті не зумів узгодити з футболістами продовження контрактів. Боячись втратити гравців вільними агентами, «Флуміненсе» почав торгуватися, але в підсумку нарвався на відмову «Шахтаря» продовжувати переговори, а також на категоричну пропозицію від «Сіті» - 10 мільйонів євро за Кайкі та 5 мільйонів євро за Метіньо.

Варто відзначити, що в майбутньому «Флуміненсе» зможе виручити від трансферів двох талантів своєї академії куди більше. У перспективі сума угоди може зрости до 39 мільйонів євро, причому 70% бонусів будуть гарантовані бразильцям за досягнення футболістів в перші два сезони.

Також «Флуміненсе» виторгував у «Манчестер Сіті» по 20% економічних прав на Кайкі та Метіньо, залишивши їх за собою. Крім того, обидва гравці переїдуть в стан «городян» тільки на початку 2022 року, що також було умовою «Флуміненсе», на яку погодився англійський гранд.

Олексій Сливченко Джерело: Globoesporte
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 14:24 7

Тренер поки не прийняв рішення

Коментарі