Яя ТУРЕ: «Мені дуже імпонує донецький менталітет»

Івуарійський фахівець увійшов до тренерського штабу «Олімпіка»

37-річний івуарієць Яя Туре, який увійшов до тренерського штабу донецького «Олімпіка», прокоментував свою нову посаду.

«Я починав свою професійну кар'єру в Донецьку. Зараз я тут, щоб почати вже свій тренерський шлях. Звичайно, я розумію, що «Олімпік» - це не «Металург», але я добре запам'ятав, наскільки доброзичливі і відкриті люди були в Донецьку. Мені дуже імпонує місцевий менталітет.

Якщо чесно, навіть мій агент був здивований, коли дізнався, що я хочу вчитися на тренера саме в Україні, але я був твердий у своєму рішенні. Не так просто знайти місце, де можна спокійно, без зайвого тиску, вчитися, де тебе приймуть як друга. Я радий, що тренер «Олімпіка» пішов назустріч і дозволив мені приєднатися до його команди.

Ігор Климовський - досвідчений фахівець, який багато працював з молоддю, а тепер демонструє відмінні результати у вищій українській лізі. Упевнений, я зможу багато почерпнути в нього як у тактичному плані, так і в питаннях підготовки.

При цьому я впевнений, що і сам зможу бути корисним для футболістів «Олімпіка» як професіонал і старший товариш. Десь щось підказати, поділитися своїми знаннями і баченням футболу. Я сповнений ентузіазму до роботи і мотивований вчитися, щоб вирости в хорошого тренера», - зазначив Туре.

Протягом кар'єри Яя виступав за «Беверен», донецький «Металург», «Олімпіакос», «Монако», «Барселону», «Манчестер Сіті» і «Циндао Хайню».

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Олімпік Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 26 травня 2024, 07:00 4

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі