Десна – Кайсар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Відомий український тренер зробив прогноз на товариський матч

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на товариський матч «Десна» - «Кайсар».

«У Казахстані я працював з трьома командами. Вони всі були чемпіонами і грали в єврокубках. Про казахстанський футбол я знаю не з чуток. Про всі команди, з якими я працював, я говорю позитивно!

В цьому році в Казахстані на законодавчому рівні внесені корективи в бік зменшення бюджетного фінансування професійного спорту. А футболу це стосується в першу чергу. Тепер клубам доведеться до того мінімального державного фінансування шукати додаткове фінансування. Як це зробити? За рахунок спонсорів, якщо вони будуть знайдені! Тепер в Казахстані в зв'язку зі скороченням бюджетом отримають можливість себе проявити місцеві талановиті хлопці. І в цьому є позитив!

«Кайсар» до минулого сезону мав велике фінансування і мав дуже хороших легіонерів. Команду тренували іноземні фахівці. «Кайсар» грав у єврокубках. У зв'язку зі скороченням фінансування команду покинули болгарський фахівець Стойчо Младенов і ряд іноземців, а також досвідчених футболістів. Тепер «Кайсар» очолює місцевий тренер. Там створюється нова команда. Я не бачив цю команду, не знаю, як вони зараз грають.

При всій повазі до футболу Казахстану, як, втім, і до всіх чемпіонатів, «Десна» за класом, за рівнем, по фінансуванню сьогодні значно сильніше «Кайсара». Чернігівці йдуть третіми в УПЛ після «Динамо» і «Шахтаря». Реально борються за єврокубкові місця. Підопічні Олександра Рябоконя дуже пристойно грають. Команда дуже добре укомплектована, там велика група досвідчених кваліфікованих гравців. Також «Десна» посилилася хорошим молодим румунським захисником Костянтином Дімою і капітаном молодіжки «Динамо» Богданом Білошевським, який родом з Чернігівщини, з Ніжина.

При всій повазі до футболу Казахстану, у «Десни» більше шансів виграти в цьому контрольному матчі. Єдине, якщо «Десна» гратиме в один день два спаринги, можливо, проти «Кайсара» зіграє молодь. В цьому випадку не можу припускати, як зіграють.

Для «Кайсара» - це хороший спаринг. На тлі такого сильного суперника, як «Десна» є сенс себе подивитися. Так, «Десна» втратила Хльобаса, вважаю, втратила. Він сам пішов, тому що хотів постійно грати. Хльобас перейшов у ковалівський «Колос». Я працював з Дмитром. Вважаю його дуже сильним нападаючим. До нього потрібен підхід, він дуже хороший хлопець. З ним немає ніяких проблем в побуті і ніде. Але як кожен нападник він заточений на те, щоб агресивно діяти в кожному ігровому епізоді. Він дуже забивний. Якщо на Хльобаса робити ставку, він може стати кращим бомбардиром чемпіонату України. Якщо його добре обслуговувати, він може дуже багато забивати. Я це знаю не з чуток.

А по спарингу скажу ще раз. Я футболу Казахстану бажаю тільки успіхів, але в конкретному матчі, вважаю, «Десна» сильніше. Я бажаю розвитку футболу в Україні, в Казахстані, в усьому світі. Швидше б вже перемогли коронавірус, завершилися карантини і все стало, як було, щоб фанати повернулися на стадіони!», - сказав Грозний.

Матч «Десна» - «Кайсар» відбудеться 7 лютого. Початок зустрічі - о 13:00.

В'ячеслав Грозний Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 06:11 26

Віталій Миколенко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Руслан Маліновський – із пошкодженнями

Коментарі