Ярмоленко – серце і душа збірної. Чому в клубі його не бачать в основі?

Андрій Столярчук та Віктор Вацко розмірковують про перспективи Ярмоленка

Коментатори і експерти телеканалів Футбол 1/2/3 і Андрій Столярчук та Віктор Вацко розмірковують про перспективи Андрія Ярмоленка в складі збірної України на Євро-2020:

Андрій Столярчук: «У клубі його не бачать в стартовому складі. Це не через те, що Ярмоленко - поганий футболіст. Просто він не підходить під футбол Мойєса. Прийшли нові футболісти, наприклад, Лінгарда орендували у «МЮ». Він в першому ж матчі забив два м'ячі. Він більше підходить Мойесу, але повторюся, що це не означає, що Ярмоленко - поганий футболіст.

Зараз настає й моральна, й ігрова компенсація в таборі національної команди, тому що тут Ярмоленко - стовідсотковий герой на футбольному полі. Він доводить, що готовий бути лідером національної команди. Мені дуже сподобався його матч проти збірної Іспанії. Феєрично виглядала вся команда - і в тактичному вимірі, і з точки зору ігрової дисципліни. Ярмоленко там видав топовий поєдинок.

Я пам'ятаю, як його знищували після матчів з Польщею і Німеччиною. Але проти Іспанії він вийшов та продемонстрував футбол своїх найкращих часів. Саме він тоді віддав результативну передачу на Циганкова. Мені здається, Ярмоленко залишиться не просто основною частиною команди, але й капітаном і в роздягальні, і на футбольному полі. Це лідер команди і душа. Це футболіст, який робить різницю і результат на футбольному полі».

Віктор Вацко: «Я пам'ятаю, коли Андрій переходив до Англії. Він з «Динамо» Київ йшов до Європи. Спочатку це була «Боруссія» Д. Чому він переходив у «Боруссію»? Там був тренер Петер Бош. Він грав в футбол, який був у «Динамо» під керівництвом Реброва. Відповідно, клуб підбирав Ярмоленка на позицію правого вінгера. У «Боруссії» Петера Боша Ярмоленко мав прекрасний вигляд. Коли пишуть, що він провалився в «Боруссії», це повна неправда.

Наскільки я знаю, «Вест Хем» не планує позбавлятися від Ярмоленка. У нього півтора роки контракту. Всі говорять: біда, катастрофа, не грає. У «Вест Хемі» ним задоволені. Для Мойеса Ярмоленко - дуже сильна опція з точки зору футболіста, який може вийти з лави запасних. У Кубку він грав на позиції нападника. Забив м'яч, і всім вже Ярмоленко подобається.

Ярмоленко в збірній і у «Вест Хемі» - це два різних футболіста за своїми функціями, статусу і своїм впливом в роздягальні. Я впевнений, що Ярмоленко - це серце та душа нашої збірної».

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 липня 2024, 20:37 1

На ОІ можуть виступити 3 гравці старше 23 років – Таловєров, Криськів та Назаренко

Коментарі