Вест Хем - Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Ярмоленко, швидше за все, почне матч з лави запасних

У 21 турі АПЛ на стадіоні «Олімпійський» в Лондоні зустрінуться сусіди по турнірній таблиці - «Вест Хем» і «Ліверпуль». Перед очним протистоянням «молотобійці» посідають незвично високе п'яте місце в турнірній таблиці, тоді як «червоні» - незвично низьке четверте.

Хоча нинішня диспозиція суперників пояснюється досить просто. Команда Клоппа в січні опинилася в глибокій кризі. Виною тому травми ключових виконавців, та й наставник мерсисайдців не завжди приймав вірні тактичні рішення. Як наслідок - в останніх п'яти поєдинках у всіх турнірах чемпіони Англії виграли тільки двічі, при цьому вилетівши на ранній стадії з Кубка Англії, поступившись «МанЮнайтед».

А ось для підопічних Мойєса останнім часом все складається майже ідеально. П'ять крайніх матчів вони виграли (а всього їхня нинішня безпрограшна серія в чемпіонаті налічує шість ігор), до того ж продовжують боротьбу і в Кубку Англії. Та й взагалі в нинішньому сезоні «Вест Хем» не впізнати: команда регулярно набирає очки, причому там, де раніше втрачала, стала менше пропускати (сім матчів на «нуль» - не так вже й погано) і впевнено тримається серед претендентів на єврокубки. До того ж, напередодні матчу з «Ліверпулем» лондонці серйозно підсилилися: команду поповнив на правах оренди Джессі Лінгард, який заробив собі ім'я в «МЮ».

Однак стверджувати, що «молотобійці» продовжать свою переможну серію і після гри з командою Клоппа, навряд чи доцільно. У попередньому турі «Ліверпуль» нарешті зміг перемогти - перший раз за шість «спроб»: на виїзді був обіграний без особливих шансів «Тоттенхем» - 3:1. У зв'язку з цим показовим є не тільки сам факт перемоги, а скоріше гра ліверпульців як така. В атаці у тому поєдинку чемпіони зіграли практично ідеально. А якби їх не підводила реалізація, підсумковий рахунок був би взагалі непристойним для підопічних Моурінью. Ударне тріо «червоних» - Фірміно - Мане - Салах - видало просто приголомшливий матч. В повному порядку і Алькантара, який, схоже, вже повністю прийшов в себе. Схоже, та вікторія ознаменувала повернення справжнього «Ліверпуля», проти якого мало у кого будуть шанси.

Швидше за все, наш легіонер лондонського клубу - Ярмоленко - почне гру з лави запасних. У матчах АПЛ це досить звична картина. Але не виключено, що Андрій може вийти на поле по ходу поєдинку. І, що цікаво, на місце нападника: Мойєс останнім часом награє гравця збірної України на позиції форварда, і у нього непогано виходило.

В очних протистояннях перевага у «Ліверпуля». В останніх п'яти поєдинках між суперниками «червоні» перемагали чотири рази, і лише одного разу була зафіксована нічия. Перемогою закінчилася і зустріч між опонентами в першому колі: тоді знекровлений травмами «Лівер» зміг здолати лондонців 2:1. Однак якщо брати до уваги останні 20 поєдинків між цими колективами, то перевага мерсисайдців вже не бачиться настільки переконливою: в їхньому активі 11 перемог, п'ять разів перемагали «молотобійці», ще чотири зустрічі завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Вест Хем»: Фабіанскі, Доусон, Огбонна, Крессуел, Цоуфал, Форнальс, Боуен, Соучек, Райс, Бенрахма, Антоніо

«Ліверпуль»: Алісон, Робертсон, Александер-Арнольд, Хендерсон, Джонс, Фабіньо, Вейналдум, Алькантара, Фірміно, Мане, Салах.

31 січня, неділя

«Вест Хем» - «Ліверпуль»
Лондон. «Олімпійський стадіон». 18:30
Прямая трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
Прогноз Sport.ua - 1:1
  • 4.36
  • 4.32
  • 1.81
Сделать ставку
  • 4.40
  • 4
  • 1.80
Сделать ставку
  • 4.40
  • 4
  • 1.79
Сделать ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Футбол | 05 травня 2024, 01:32 0
Коментарі