Київ-Баскет – Рілскі Спортіст. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Перемога гарантує українському клубу вихід з групи

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Рілскі Спортіст» відбудеться у п'ятницю, 29 січня, в Болгарії. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом.

Завдяки перемозі над австрійським «Капфенбергом» кияни суттєво поліпшили свої турнірні позиції і перемістилися з останнього місця в групі В відразу на другий рядок. Тепер підопічних Айнарса Багатскіса чекає зустріч з болгарським «Рілскі Спортістом», яка і повинна дати відповідь на питання про вихід столичних баскетболістів в наступну стадію турніру.

У разі перемоги над господарями баббла для команд групи В «Київ-Баскет» в будь-якому випадку приєднається до «Прометея» в матчах 1/8 фіналу. При великій перемозі «Капфенберга» в грі з кам'янчанами та подальшого утворення потрійної закрутки між австрійською командою і двома українськими клубами, кияни можуть відкотитися на третє місце в групі, але все одно опиняться в числі учасників плей-оф як одна з найкращих команд, що фінішували на третіх місцях в груповому турнірі.

Варто зазначити, що поразка від болгарського «Рілскі Спортіста» також залишає столичним баскетболістам певні шанси. При перемозі «Прометея» над австрійським «Капфенбергом» в іншому матчі групи В (а такий результат в цьому поєдинку найреальніший) і в разі поразки киян від болгар буде створена вже інша закрутка між трьома командами. Австрійський і болгарський клуби, а також «Київ-Баскет» з однією перемогою в активі посперечаються за прохідне друге місце в групі В. І тут все буде вирішувати різниця в особистих зустрічах. При такому розкладі українському клубу головне не програти «Рілскі Спортісту» сім і більше очок, тоді кияни втримаються на другому місці у своєму квартеті.

Після двох матчів групового турніру єврокубка найрезультативнішими гравцями у складі болгарського клубу є чилієць Нікола Карвачо, американець Брендон Браун і місцевий баскетболіст Павлін Іванов. Всі три вищеперерахованих гравці в середньому за зустріч Кубка Європи ФІБА набирають по 11 очок. Мабуть, саме на них тренерський штаб болгар зробить ставку у вирішальному для себе поєдинку. Причому, багато заграючи американського захисника Брендона Брауна, головному тренеру «Рілскі Спортіста» потрібно бути гранично обережним. Незважаючи на непогану результативність, заокеанський захисник має за своїми плечима жахливий рейтинг ефективності в матчах Кубка Європи ФІБА, який становить всього лише два бали, що, з огляду на час і роль Брауна на майданчику, є просто катастрофічним результатом.

У складі «Київ-Баскета» тільки один гравець за підсумками двох турів переступив позначку в десять набраних очок. Таким баскетболістом є американський захисник киян Брюс Мейсі, який в середньому за гру приносить нашому клубу 14,5 очок. Зате відразу три українських гравця (Олександр Мішула, Богдан Близнюк і Владислав Коренюк) лише трохи не дотягують до двозначних цифр у графі середньої результативності на турнірі.

В цілому, підопічні Айнарса Багатскіса виглядають солідніше за своїх болгарських опонентів, тому вболівальники «Київ-Баскета» мають право сподіватися, що їхні улюбленці не доведуть справу до математичних підрахунків, а зароблять в грі з «Рілскі Спортістом» впевнену перемогу. Подальша турнірна доля киян залежить тільки від них самих, і український клуб має всі необхідні перспективи для продовження боротьби в Кубку Європи ФІБА.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію поєдинку Київ-Баскет - Рілскі Спортіст.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. «Прометей»

2

2

0

161:142

+19

4

2. «Київ-Баскет»

2

1

1

127:123

+4

3

3. «Капфенберг»

2

1

1

120:128

-8

3

4. «Рілскі Спортіст»

2

0

2

143:158

-15

2

Кубок Європи ФІБА. Група Е

29 січня

«Капфенберг» - «Прометей»

«Київ-Баскет» - «Рілскі Спортіст»

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 00:14 2

Українець взяв участь в останньому матчі АПЛ

Коментарі