Олена ПІДГРУШНА: «Вішати усіх собак на Санітру несправедливо»

Українська біатлоністка - про головного тренера збірної

Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна оцінила роботу головного тренера команди Юрая Санітри:

- У цьому сезоні вболівальники часто дорікають Юраю Санітрі за те то, що він, нібито, взявши додаткове навантаження з жіночою збірною, не справляється з двома командами. Як ти ставишся до таких висловлювань?
- Негативно. Якби в це міжсезоння у нас були умови, в яких ми звикли працювати кожен рік, я думаю, результати були б набагато кращі - як у чоловіків, так і у жінок.

Я бачу, як Юрай працює, і як вкладає в свою роботу, в кожного спортсмена. Як не зайдеш до нього - він постійно думає, щось пише, рахує... Дійсно живе командою 24 години на добу. Але, виходячи з тих умов, які були цього літа...

Безліч нюансів. Так, це дрібниці, але всі вони впливають на підготовку. Великий спорт взагалі починається з дрібниць - і кожна з них, зокрема, в біатлоні «вартує» десяті долі, або цілі секунди в кінцевому підсумку.

- Але якість результатів в порівнянні з минулим сезоном, у чоловіків вища, ніж у жінок. Це може бути наслідком того, що Юрай зараз тільки вивчає можливості і особливості кожної спортсменки?
- Так, можливо. Аналогічні питання у мене з Олександром Кравченком, який також працює зі мною перший рік. Не скажу, що це важко, але, дійсно, є кілька негативних моментів, яких можна було б уникнути, якби тренер краще знав свого спортсмена. Але потрібно розуміти і особливості нашої команди.

Віта і Валя все життя працювали з Григорієм Івановичем Шамраєм, Даша Блашко проводить перший повноцінний сезон в команді, Катя Бех взагалі тільки починає свій шлях на такому рівні, я також після проблем з серцем працюю з особистим тренером.

Тобто, якщо з чоловіками Санітра працював планомірно протягом кількох років, то у жінок взагалі у кожної - окрема спортивна біографія. І зараз вішати всіх собак за результати на Юрая - це, як мінімум, несправедливо.

Сьогодні Підгрушна виступить в естафеті на етапі Кубка світу в Антхольц-Антерсельві.

Олег Дідух Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 08:42 16

Колишній півзахисник збірної України вважає гравців українських грандів байдужими

Коментарі