Антгольц-2021. Джима фінішувала 10-ю у мас-старті

Українська біатлоністка єдиний промах зробила останнім, 20-м пострілом

У суботу, 23 січня, в італійському Антгольці відбувся жіночий мас-старт в рамках сьомого етапу Кубка світу.

Україну в гонці представляла тільки Юлія Джима, яка напередодні завдяки ідеальній стрільбі завоювала срібну медаль в індивідуалці. Мас-старт для Джими складався дуже непогано до кінця четвертого кола. Незадовго до останньої стрільби 30-річна біатлоністка втратила рівновагу і впала.

На щастя, Юлія й її гвинтівка після падіння залишилися в цілісності, а тому Джима втратила лише кілька секунд. Але невдачі на цьому не закінчилися, і на останньому вогневому рубежі українка допустила єдиний промах, ще й останнім пострілом! Однак навіть це не зломило Юлію, на фінішному колі вона обійшла росіянок Євгенію Павлову і Ларису Кукліну, завдяки чому посіла десяте місце.

Справжня драма розгорнулася і в боротьбі за перемогу. Медалі на останньому колі розіграли відразу п'ять біатлоністок: шведка Ганна Еберг, австрійка Хаузер, чешка Давидова, француженка Сімон і німкеня Пройсс! Всі п'ятеро бігли заключні два з половиною кілометри загальною групою, але ближче до фінішу Давидова і Пройсс виявилися менш підготовленими в функціональному плані.

А Жюлья Сімон і Ганна Еберг таке враження, що були готові пробігти ще як мінімум кілометр в такому ж шаленому темпі! Боротьба за перемогу між ними тривала навіть у фінішному створі, і там француженка більш грамотно вибрала позицію і здобула другу перемогу в сезоні. Тиждень тому Сімон виграла мас-старт в Обергофі.

Цікаво, що відразу дві біатлоністки, Жюлья Сімон і норвежка Марте Ройселанд, бігли в червоному бібі лідера заліку дисципліни. Обидві в двох попередніх мас-стартах посіли перше і сьоме місця, але було очевидно, що на чемпіонаті світу в яскравому кольорі виступить тільки одна з них.

Варто відзначити і австрійку Лізу Хаузер. У шести особистих гонках 2021 року вона вже п'ять разів піднімалася на п'єдестал пошани, хоча до цього жодного разу не потрапляла у трійку призерок. Вражаючі прогрес і стабільність, яким можуть позаздрити навіть претендентки на Великий кришталевий глобус!

Результати гонки:

1. Жюлья Симон (1+1+1+0) 37:05,5
2. Ханна Эберг (0+0+1+0) +0,2
3. Лиза Тереза Хаузер (0+0+1+0) +3,5
...
10. Юлия Джима (0+0+0+1) +56,6

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 15:11 2

Команда готується до останнього матчу турніру

Коментарі