Анна КРИВОНОС: «Швидкість у мене поки не для Кубка світу»

Українська біатлоністка – про виступ на Кубку IBU

Біатлоністка збірної України Анна Кривонос прокоментувала виступ на першому етапі Кубка IBU в німецькому Арбері.

- Аня, дуже незвичний графік сезону в цьому році. Наскільки важко було починати міжнародні змагання не в кінці листопада, а в січні?
- Починати міжнародні змагання в січні було не складно, тому що ми готувалися саме до них. Відповідно, ми на сніг стали трошки пізніше. Звичайно, у нас вийшло мало через це лижної підготовки, але ми ще побігали гонки на чемпіонаті України, тому, принаймні персонально для мене, в цьому плані все нормально.

- Ти провела вже три гонки в Арбері - два дуже хороших спринта і етап в естафеті. Особливо вдалася тобі стрільба - всього один промах з 30 пострілів і відмінна скорострільність при цьому. Наскільки сама задоволена цим першим етапом Кубка IBU?
- Я дуже задоволена, звичайно ж. Тому що це мій найкращий результат на Кубку IBU за всі роки. Трошки втомилася на спринтах, тому в естафеті, можливо, не дуже хороший хід показала. Але, в принципі, ще було мало стартів, щоб точно робити тут висновки. Можливо, що я сама по собі в такій формі зараз - не в дуже, скажімо так, біговій.

- Підготовка до сезону, у зв'язку з пандемією, у більшості виявилася «змазаною». Яких компонентів підготовки конкретно тобі не вистачило, можливо, щоб відчувати себе в оптимальних кондиціях?
- Підготовка до сезону була трошки важкуватою для мене, тому що було мало часу між зборами і просто емоційно і психологічно було дуже важко. У мене був такий... апатичний настрій дуже часто. А що стосується тренувального процесу, то не вистачало гір трошки, тобто безпосередньо гірської підготовки.

- Які подальші плани у тренерського штабу щодо тебе? Чи будеш ти брати участь в чемпіонаті Європи, чи розглядалася можливість твоєї участі в окремих гонках Кубка світу та ін.?
- Конкретні плани я не знаю, але, в загальному, ми планували брати участь в чемпіонаті Європи. Та будемо дивитися, як кажуть тренери, по команді А, відштовхуючись від того, будуть вони виступати або не будуть знаходитись на цих змаганнях. Про Кубок світу я нічого не знаю, і ніхто ще нічого не говорив. Але мені здається, що туди мені зарано - швидкість у мене поки не для Кубка світу.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі