Забули про голи. Ліверпуль і Манчестер Юнайтед розійшлися миром в дербі

Колектив Уле-Гуннар Сульшера залишився лідером чемпіонської гонки

Дев'ятнадцятий тур Англійської Прем'єр-ліги підготував розкішну страву для уболівальників по всьому світу у вигляді класичного протистояння в рамках Північно-західного дербі між «Ліверпулем» і «Манчестер Юнайтед». Черговий епізод нинішнього сезону, коли діючий чемпіон мав намір відігнати одного зі своїх прямих конкурентів у процесі захисту титулу від першої сходинки турнірної таблиці.

І дійсно, далеко не «червоні» представляли собою домінуючу силу в англійському футболі на момент початку матчу. Підопічні Юргена Клоппа видали жахливу серію з трьох втрат очок поспіль, під час якої заробили лише два бали, чого явно було недостатньо для того, щоб утримувати лідерство в своїх руках.

«Червоні дияволи» не мали права залишитися осторонь від ситуації, що склалася, тому з легкої подачі принципового суперника застрибнули на першу сходинку турнірної таблиці. Однак початок гри на «Енфілді» «Юнайтед» проводив у звичному для себе скромному стилі, так само як і в деяких матчах против сильних опонентів, на кшталт «Манчестер Сіті» (0:0), раніше в цьому сезоні.

Передумов до відкритої грі з будь-чиєї сторони не було ще під час складання передматчевих розкладів. Не з'явилися вони і на перших хвилинах, коли спроби господарів нав'язати комфортну їм гру через фланги були зведені нанівець низьким блоком із боку суперників. Гості зробили явний акцент на контратаки, але і колектив Клоппа був готовий до подібного, майже у центрі поля ловлячи в офсайд будь-якого футболіста з команди навпроти, який мав намір відірватися.

Важка гра для звичайного поціновувача футболу, який прийшов подивитися на велику кількість гольових ситуацій, але для фаната тактичних рішень - справжня знахідка. «Юнайтед» лише одного разу в першому таймі вистрілили з загрозою для воріт опонентів - Бруну Фернандеш зі штрафного закрутив убік від лівої дев'ятки. Від «Ліверпуля» ми також побачили виключно удари з середньої дистанції, яким явно не вистачало точності у виконанні.

Друга половина матчу повинна була розставити акценти вже з перших своїх хвилин, однак ми стали свідками продовження помірного футболу, лише з невеликим збільшенням інтенсивності роботи «червоних» на чужій половині. Варто зазначити, що колективу Клоппа вдалося нанести лише два повноцінних небезпечні удари у ствір у другій половині, із якими впорався де Хеа. Говорити про перевагу «Ліверпуля» в завершенні не доводилося.

Куди ближче до голу були гравці «Манчестер Юнайтед», коли в заключній фазі нарешті почали розкриватися в контратаках. У схожому на суперників стилі, підопічні Сульшера заходили в чужі володіння через фланги, але фантастична гра Аліссона на лінії не дозволила статися голам, після ударів із близької дистанції від Погба і Фернандеша. Жодній із команд так і не вдалося зробити вирішальне вольове зусилля.

У наступному турі «Ліверпуль» знову зіграє на своєму полі - проти «Бернлі», а «Манчестер Юнайтед» відвідає столицю Англії з візитом до «Фулхема».

Англійська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Ліверпуль» - «Манчестер Юнайтед» - 0:0

Шакірі, 32, Фабіньо, 65 - Рашфорд, 90+4

«Ліверпуль»: Аліссон - Робертсон, Фабіньо, Хендерсон, Александер-Арнольд - Шакірі (Джонс, 76), Вейналдум (Мілнер, 89), Тіаго - Мане, Фірміно (Орігі, 84), Салах.

«Манчестер Юнайтед»: Де Хеа - Шоу, Магуайр, Ліндельоф, Ван-Біссака - Мактоміней, Фред - Погба, Фернандеш (Грінвуд, 90), Рашфорд - Мартіаль (Кавані, 61).

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 17 (3) - 8 (4)
Кутові: 2 - 0
Оффсайди: 1 - 7.

ЛІВЕРПУЛЬ-МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі