Желько ЛЮБЕНОВІЧ: «Такого захисника, як Ракицький, зараз в Україні немає»

Колишній гравець «Зорі» - про колишнього гравця збірної України

Екс-гравець українських клубів «Таврія», «Олександрія» і луганська «Зоря» Желько Любенович поділився думкою про захисника «Зеніта» Ярослава Ракицького. Любенович також працював в «Зорі» скаутом.

- Повністю розумію Ракицького, - каже Любенович. - Він сам з Донецька, йому було важко від того, що не може бути вдома. Ну і потім «Зеніт» - це крок вперед навіть після такої команди, як «Шахтар».

- Але до збірної його перестали викликати.
- Ну і що? Він достатньо за неї пограв. Зрозуміло, як до його переходу поставилися в Україні - це політика. Але і Ярослава можу зрозуміти - він хотів просунути свою кар'єру, тим більше, при тих життєвих обставинах.

- Що скажете про його гру?
- Ракицький - футболіст високого рівня. І сильний, і технічний. Такого захисника зараз в Україні немає. Та й до нього не було. Пас вперед його бачив? А удар? Цей футболіст міг би виступати в будь-якій команді світу.

- Україна два роки тому виграла чемпіонат світу U-20. Хлопці, які там грали, вже щосили виступають за найкращі клуби. Невже і вони слабші?
- От кажуть про Матвієнка зараз, що його нібито в Європі всі хочуть. Для мене він навіть не п'ятдесят відсотків Ракицького. Я навіть Даріо Срну, який залишився працювати в «Шахтарі», питав. Він сказав, що хлопець дійсно талановитий, зробить хорошу кар'єру. Але особисто моя думка - не бачу його навіть поруч із Ракицьким», - сказав Любенович.

Нагадаємо, Ракицький перейшов з «Шахтаря» в «Зеніт» в січні 2019 роки за 10 мільйонів євро. У збірній він не грає з жовтня 2018 року.

ФОТО. Ракицький і Селезньов разом! Фото, заряджене, щоб годувати сім'ю

Володимир Клепач Джерело: Спорт День за Днем
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі