Світоліна в трьохсетовому трилері переграла першу ракетку Росії

Українка вибила вже другу росіянку в Абу-Дабі, відігравши сьогодні два матчболи

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.

26-річна українка, посіяна на турнірі під другим номером, в матчі третього кола здолала першу ракетку Росії Катерину Александрову (№33 WTA).

Абу-Дабі. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Александрова (Росія) - 6:2, 6:7(5), 7:6(8)

Александрова жахливо подавала в першому сеті, у підсумку захистивши лише одну свою подачу. Світоліна також почала трохи невпевнено, але швидше намацала ігровий ритм і почала домінувати на корті, прекрасно рухаючись і збираючи помилки суперниці. Під час важливих моментів вона не боялася ризикувати, що вже стало фірмовою фішкою початку сезону. Але постійно працювало це тільки в першому сеті і на початку другого.



З рахунку 2:0 у другій партії росіянка почала повертатися в гру. Вона стала набагато краще відчувати геометрію корту, іноді їй навіть відверто щастило. А ось Еліна після деяких успішних ударів суперниці і своїх невдалих дій у важливі моменти чомусь розклеїлася. Вона почала грати від захисту, але більш ризикувати з подачею. Кілька дуже неприємних подвійних помилок українки у важливі моменти дозволили Александровій захопити лідерство в другій партії. Світоліна начебто прийшла в себе у восьмому геймі, коли вдалося зрівнятися на чотирьох, але подати на матч в десятому стало нездійсненним завданням. Був шанс оформити ще один прихований матчбол, та росіянка зуміла набрати шосте очко.

Катерина почала тай-брейк з подвійної помилки, що вселяло великі надії. Розіграші ставали все більш затяжними. Було видно, що обидві тенісистки віддадуть всі сили заради перемоги. Боротьба була напруженою, Світоліна йшла на перехід, ведучи 4:2, а перемога дісталася росіянці.

Перед початком третього сету ситуація Еліни була неприємною, але після того як вона ще й почала поступатися з брейком, багато хто поховав її шанси на успіх. Александрова дійсно заграла на більш високому рівні, все-таки хардове покриття для її гри підходить набагато більше, ніж грунт в Парижі, де вона програвала українці. Маючи перевагу, росіянка дійшла до подачі на матч, раптово занервувала і напомилялася. Таким подарунком Світоліна не могла не скористатися.

Доля матчу вирішувалася на тай-брейку фінальної партії і він вийшов максимально інтригуючим. На цей раз Александрова йшла на перехід, ведучи 4:2. Вона ж першою дійшла до матчболів за рахунку 6-5 і 7-6. На щастя, сьогодні характер Еліни було не зламати, вона віддала себе всю і все-таки вирвала перемогу. Але сама гра трохи засмутила, перша серйозна суперниця показала, що особливого прогресу в ігровому плані у Світоліної під час міжсезоння все-таки не відбулося. Тільки за рахунок морально-вольових постійно перемагати не вийде.

У наступному раунді Світоліна зіграє з Веронікою Кудерметовою з Росії (№46 WTA).

Відзначимо, що Еліна виграла 17 з 19 останніх поєдинків проти тенісисток з Росії. На даний момент у неї вінстрік з шести таких перемог поспіль.

Раніше в 1/4 фіналу вийшла Марта Костюк.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі