Младен БАРТУЛОВИЧ: «Чи зіграє Інгулець з Реалом? Потрібно в це вірити»

Капітан «Інгульця» підбив підсумки виступу команди в першому колі УПЛ

34-річний півзахисник був одним з лідерів «Інгульця» в цьому сезоні. Бартулович, маючи, на відміну від більшості партнерів, великий досвід гри в еліті, вів за собою, забивав, створював моменти. Його чотири голи в десяти зіграних матчах допомогли «Інгульцю» взяти очки, які для новачка чемпіонату на вагу золота.

У розмові з кореспондентом Sport.ua Младен підвів підсумки осінньої частини сезону, а також відповів на інші запитання.

- Младене, як оціните першу частину сезону? Чи задоволені результатами «Інгульця»?
- «Інгулець» міг і краще виступити, але все одно, скажімо так, наші результати - непогані, як для новачка УПЛ. Ми могли трохи більше очок набрати і відчувати себе більш комфортно у другому колі. Крім першого тайму з «Олександрією», провальних ігор у нас взагалі не було. Можна сказати, що ми досить стабільно відіграли перше коло. Також треба враховувати маленький проміжок часу на підготовку до нового сезону, в якому «Інгулець» дебютував у Прем'єр-лізі. У команди був тиждень часу на підготовку до УПЛ. Думаю, зараз на зборах ми добре попрацюємо і «Інгулець» у другому колі буде виглядати зовсім по-іншому. Також після точкових підсилень складу наша команда повинна додати у другому колі.

- У першій половині сезону «Інгулець» практично не йшов з поля без забитих м'ячів...
- Наш тренерський штаб на чолі з Сергієм Лавриненком вимагає від команди грати дуже агресивно і якомога частіше наносити удари по воротах суперника. У кожному матчі ми намагаємося це робити, слідуючи установці тренерського штабу. Мало не в кожній грі у нас виходило забивати. У такому ж ключі нам потрібно працювати далі і, думаю, у нас все вийде. Наш тренерський штаб дуже добре розбирає суперників, вказуючи нам на їхні слабкі і сильні сторони. Власне кажучи, наша команда користується цим. Хоча зазначу, що в багатьох матчах нас підвела реалізація моментів. На зборах ми будемо працювати над нашими помилками і повинні поліпшити статистику забитих м'ячів у другому колі.

- Який свій гол вважаєте найважливішим у першій частині сезону?
- Я вважаю, що всі голи були важливими. Не хочеться якийсь із них виділяти. Найголовніше, що команда набирає очки, завдяки цим голам. Звичайно, хочеться ще більше забивати у другому колі. Буду над цим працювати і буду допомагати команді.

- Який матч був найскладнішим для «Інгульця»?
- Матчі з нашими конкурентами «Минаєм», «Львовом», «Рухом» - найскладніші для «Інгульця» в психологічному плані. Це все-таки ігри за шість очок. Але в цій Прем'єр-лізі немає легких матчів, скажімо так.

- В якому матчі гра давалася «Інгульцю», а в якому не могли себе впізнати?
- Я вважаю, гра з «Зорею» вийшла дуже гарною. Це був дуже цікавий матч. Ми дуже добре зіграли. Повели в рахунку в середині другого тайму і могли добитися перемоги, адже, можна сказати, контролювали гру. Тоді ми не дозволяли «Зорі» щось небезпечне зробити, хоча ми знаємо, як луганчани добре грають в атаці. Але в тому матчі в наші ворота був призначений неоднозначний пенальті після перегляду VAR, який відібрав у нас перемогу. Богдан Шуст навіть тоді відбив удар з одинадцятиметрового, але суддя сказав перебивати. З другої спроби ми вже пропустили. Для мене це дуже прикра гра і втрата очок. А найбільш провальна гра - це, повторюся, коли ми провалили перший тайм у матчі з «Олександрією», не знаю, з яких причин. Але на другий тайм команда налаштувалася і ми ледь не зрівняли рахунок.

- Що думаєте з приводу того, що в першому колі не вдалося зіграти з «Шахтарем»?
- Дуже хотілося зіграти з «Шахтарем» і піти у відпустку після такого матчу. Всім хочеться грати з такими командами, як «Шахтар». Мені особливо хотілося, тому що в цьому році «Шахтар» добре виступив у Лізі чемпіонів. Хотілося перевірити свої сили в поєдинку з «гірниками». У той день, думаю, у нас були хороші шанси видати класний матч з «Шахтарем». У «гірників» була велика втома, оскільки вони в першій частині сезону дуже багато матчів зіграли, а напередодні провели дуже складний матч з «Інтером» в Мілані. Також, з огляду на той факт, що це був останній матч перед відпусткою, багато легіонерів «Шахтаря» перебували в чемоданному настрої. Але, мабуть, не судилося зіграти нам в той день з «гірниками».

- Чи міг «Інгулець» того дня відібрати очки у «гірників»?
- Ніхто не знає, як та гра закінчилася б, але, я вважаю, що для нас було б дуже цікаво зіграти цей матч. Так, дійсно хороші шанси на успіх були б у нас в тому поєдинку.

- Президент Інгульця Олександр Поворознюк сказав, що він мріє про те, що Інгулець зіграє з «Реалом». Це реально?
- Знаєте, як то кажуть: «Мрії збуваються!» Якщо команда в майбутньому буде так само прогресувати, як вона це робить, а президент буде і далі вкладати кошти і любов в ФК «Інгулець», я думаю, кожна мрія може збутися. І навіть та, що президент хоче зіграти з мадридським «Реалом». Потрібно вірити в це. Я вірю, що це реально в майбутньому.

- Що можете сказати про адаптацію «Інгульця», «Руху» і «Миная»? Здалося, що всі мали проблеми на більш високому рівні ...
- Новачки не були в рівних умовах з іншими командами УПЛ. Був дуже маленький період часу на підготовку до Прем'єр-ліги. Всі могли виступити краще, тому що і «Інгулець», і «Минай», і «Рух» - хороші команди, які нічим не поступаються іншим клубам, крім «Динамо», «Шахтаря», «Зорі». Хоча, можливо, більше досвіду у команд, які вже виступали в УПЛ. Але, думаю, у другому колі команди вирівняються і буде дуже цікаво. Так що можу сказати, що нормально новачки адаптувалися до Прем'єр-ліги.


ФК Динамо

- Раз уже заговорили про грандів, як оціните виступи українських клубів в єврокубках?
- «Шахтар» дуже гідно виступив і зміг з такої сильної групи вийти в Лігу Європи. Я вважаю, це була найсильніша група з усіх квартетів цієї Ліги чемпіонів. «Динамо» прогнозовано з такої групи вийшло в Лігу Європи. Звичайно, хотілося, щоб кияни краще виступили, але, з огляду на той факт, що вони давно не грали в Лізі чемпіонів, такий результат можна вважати успіхом. Шкода, звичайно, що «Зоря» пізно почала так добре грати і що в перших матчах десь їм не пощастило, десь у них провал був. Але потім луганська команда набрала хід і добре виступила.

- Чи зможуть «Динамо» і «Шахтар» пройти до наступного раунду Ліги Європи?
- Думаю, і на «Динамо», і на «Шахтар» чекають дуже цікаві ігри. Думаю, українським грандам під силу пройти до наступного раунду. Цього я їм і бажаю!

- Чого не вистачило «Рієці», щоб гідно виступити в Лізі Європи?
- Для «Рієки» головним завданням було потрапити в груповий раунд Ліги Європи. У них була сильна група в Лізі Європи: суперниками хорватської команди виявилися «Наполі», «Реал Сосьєдад» і АЗ. Дуже важко було з такими командами конкурувати і пройти далі.

- Хто вас найбільше здивував із футболістів, команд і тренерів у першій частині сезону в європейському футболі?
- Кого-то виділити складно, тому що немає таких прикладів, припустимо, як «Лестер» в їхньому чемпіонському сезоні. Може, дивує десь слабкий старт «Барселони» і невисоке місце «блаугранас» у турнірній таблиці Ла Ліги. Ну, і, звичайно, Мессі, Роналду і Левандовскі багато забивають і це вже не дивує.

- Де проводите відпустку?
- Відпустку проводжу в Дніпрі. Нікуди не літали в зв'язку з ситуацією з коронавірусом. Я просто перебуваю в колі сім'ї і починаю потихеньку готуватися до зборів і другої частини чемпіонату України.

- Коли ви виходите з відпустки? Які у команди плани на зимові збори?
- Ми збираємося 9-го січня. Тренуємося в Україні. І потім на 19-е січня у нас запланований виліт до Туреччини на збори. І вже під початок відновлення УПЛ, під гру з «Дніпром-1», яка відбудеться в середині лютого, ми повертаємося в Україну.

Дмитро КОТКОВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі