Антон ДУДЧЕНКО: «Хотілося зробити подарунок самому собі»

Український біатлоніст посів 20 місце в день народження

24-річний біатлоніст збірної України Антон Дудченко прокоментував 20 місце в спринті на четвертому етапі Кубка світу в австрійському Хохфільцені.

- Антон, чи є якісь особливі відчуття, коли виходиш на старт у свято? І чи ставив перед собою якусь певну мету на сьогоднішню гонку?
- Було дуже хвилююче виходити сьогодні на гонку, адже хотілося показати гідний результат і, тим самим, зробити подарунок самому собі (посміхається).

- Сьогодні нарешті два нулі на стрільбі, з чим теж хочеться тебе привітати! Зважаючи на твій хід здалося, що ти стримував себе трохи - зі старту вирішив «не рвати», щоб чисто відстрілятися?
- Так, стрільба сьогодні вийшла, але все ж швидкострільність залишає бажати кращого.

- Твій найкращий результат на Кубку світу до сьогоднішнього дня - 28-е місце в минулому сезоні - був показаний тобою теж у Хохфільцені, і саме в спринті. Сьогодні - новий рекорд і 20-е місце. Цей біатлонний стадіон комфортніший для тебе в порівнянні з іншими?
- Не знаю, в чому причина, але дійсно в минулому році тут же, у Хохфільцені, я набрав свої перші кубкові очки. Можливо, ця арена мені підходить. Але, якщо чесно, не знаю точно, в чому причина хороших результатів саме тут (посміхається).

- Поступово ти набираєшся досвіду виступів «у вищому дивізіоні». Можеш вже виділити змагальну дисципліну, якій віддаєш перевагу? Більше любиш контактні гонки чи роздільний старт?
- Я не можу виділити якусь дисципліну окремо - мені подобається стартувати у всіх гонках. А взагалі, в кожному виді гонок є свої плюси і мінуси (посміхається).

- Чи надав успіх у спринті впевненості у майбутніх результатах? Який настрій на переслідування?
- Ну, звичайно, результат порадував і дає надії. Думаю, ми йдемо в правильному напрямку і будемо показувати все кращі і кращі результати (посміхається).

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 20:13 2

Карло поспілкувався з Тібо Куртуа після матчу з «Гранадою» (4:0)