СУРКІС: «Ми більше не будемо мовчки дивитися, як судді творять беззаконня»

Президент «Динамо» звернувся до Лучано Лучі

Президент «Динамо» Ігор Суркіс жорстко пройшовся по українських суддях, прокоментував дії бригади арбітрів у матчі проти «Колоса» (2:2).

«Перед тим, як висловитися на тему суддівства, я хочу підбити підсумок матчу з «Колосом» зі спортивної точки зору. Наш суперник провів дуже сильний матч, гравці «Колоса» билися до кінця і заслужили на те, що отримали. Я завжди з повагою ставлюся до команд, які грають чесно, по-чоловічому, і б'ються до останнього.

А тепер про те, що я побачив, і як президент клубу, і як футбольний уболівальник з багаторічним стажем. Не будучи знавцем тонкощів суддівства, не можу не звернути увагу на найпростіші речі, які розуміють усі. Судді можуть помилятися, це частина футболу. Але суддівство повинно бути послідовним, і неможливо в одному і тому ж матчі за однакові порушення давати різні покарання! Якщо арбітр вирішив, що Шепелєв заслуговував отримати червону картку, то за такий самий фол на Шапаренку він ще до перерви мав вилучати Селезньова! Це ж аналогічні ситуації.

Я довго мовчав, але тепер це вже просто неможливо. Впровадження VAR дало українським арбітрам нові можливості. Наприклад, вони дивляться повтори, коли їм заманеться, а схожі ситуації на користь іншої команди навіть не переглядають. Якщо брати матч із «Колосом», якби Мірча Луческу не влаштував демарш із виходом на поле, то головний арбітр і суддя VAR продовжили б своє свавілля. По-іншому я це назвати не можу.

Нам не потрібна допомога арбітрів, ми хочемо одного - послідовного і чесного суддівства. Яке б дозволяло командам грати у футбол, а не весь матч розбиратися з суддями або переглядати повтори. У нас як тільки важливий матч - Монзуль у полі, Романов арбітр VAR. І постійно якісь помилки і незрозумілі рішення. Тут навіть справа не в матчі з «Колосом». У нас судді спочатку накоять справ на користь однієї команди, потім злякаються того, що натворили і починають шукати, як би їм тепер на користь іншої команди насвистіти. Це ж ненормально! Ця непослідовність не дає можливості нормально грати у футбол. Гравці готуються, працюють на тренуваннях, потім виходять на поле, а там одне рішення гірше за інше.

Ніколи не звертався до Лучано Лучі, але час настав. У вас є час, є зимова перерва, ви можете провести роботу з арбітрами, щоб вони додали в професіоналізмі і правильності ухвалення рішень.

В Асоціації футболу повинні розуміти, що ставлення до всіх клубів має бути однаковим. Гравці все бачать і все розуміють. А потім вони їдуть до національної команди і починаються якісь проблеми. Ми добре пам'ятаємо 2016 рік, коли відомі всім канали влаштували травлю гравців «Динамо», того ж Ярмоленка якими словами тільки не називали. І потім уже зібрати цю команду воєдино не вийшло.

Дайте нам чесні й конкурентні умови, і не треба нікого тягнути за вуха до чемпіонства. Свого часу подібне говорили з табору «Шахтаря» і, як їм здається, їх почули. Тепер таке скажемо й ми.

Емоції вщухли, є час, щоб переглянути зроблені помилки і зробити висновки. Подивіться, пане Лучано Лучі, наприклад, червоні картки Мораеса і Забарного. Подивіться, що вони просто посковзнулися на важкому для гри мокрому газоні, впали і нікому не хотіли завдати травми. Донесіть до ваших суддів, що не треба розмахувати червоними картками у кожному підозрілому випадку. Подивіться, за що вилучили Шепелєва, почитайте, що з цього приводу сказали відомі італійські та англійські арбітри. Подивіться на червону картку гравцеві «Колоса», якої і близько не було. Кому потрібна така гра?!

Ми більше не будемо мовчати і дивитися, як судді творять свавілля на футбольному полі. Високооплачуваний куратор суддівства повинен навести порядок і гарантувати однакові умови для всіх команд УПЛ. Для цього у нього є і час, і можливості. Президенти клубів вкладають у футбол мільйони доларів, розвивають інфраструктуру, дають робочі місця, утримують академії, дитячі та молодіжні склади, а потім змушені спостерігати, як їхні команди вбивають і знущаються над самою суттю гри.

Просто дайте нам і нашим суперникам можливість чесно грати у футбол!», - сказав Суркіс.

Володимир Клепач Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 13:45 3

Гірники вже чемпіони. Дніпровським футболістам ще треба боротися за 4 місце

Коментарі