Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шотландія завдає удару у відповідь

«Зоря» в останній грі групи в Португалії не набрала очок для рейтингу

10 грудня завершився груповий раунд Ліги Європи, і в єврокубках розпочинається двомісячна пауза. Sport.ua підводить проміжні підсумки, вивчаючи таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Луганська «Зоря» в останній грі групи не змогла привезти з Португалії очки для рейтингу, поступившись «Бразі» (0:2). У нинішньому сезоні в України залишилося 5.400 бали, два клуби («Динамо» і «Шахтар») гратимуть в 1/16 фіналу Ліги Європи.

А ось головні північні конкуренти цей четвер провели вдало. І «Рейнджерс», і «Селтік» виграли свої матчі 6-го туру, принісши Шотландії 1.000 бал (4 очка за дві перемоги у них діляться на 4 команди). «Рейнджерс» гратиме далі, а «Селтік» припинив боротьбу.

Шотландія обігнала Україну в боротьбі за 11-ю позицію на 0.425 бала.

Вивчаємо інших конкурентів. Росія (7-ма) буде представлена ​​тільки «Краснодаром». Нідерланди (8) мають досвідчених єврокубкових бійців - «Аякс» і ПСВ в строю.

І у Бельгії (9-те місце) буде дві команди в 1/16 фіналу Ліги Європи: «Антверпен» і «Брюгге». У Австрії (10-та позиція) теж залишаються два представника: «Ред Булл Зальцбург» і «Вольфсбергер».

А ось Туреччина (13-та) сказала єврокубкам - до побачення. «Сівасспор» не зміг подолати бар'єр у вигляді «Маккабі» Т-А. Данії та Кіпру теж ловити вже нічого.

Загалом, навесні потрібно намагатися випередити Шотландію та повернути собі 11-те місце. З великою ймовірністю це дозволить чемпіону країни розпочинати гру відразу з групового раунду ЛЧ (адже часто місце для переможця попередньої ЛЧ виходить вакантним, і відбувається перерозподіл путівок).

У нас двоє на одного! Успішної євровесни нашим клубам!

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок у сезоні 2022/23)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022 (впливає на розподіл путівок у сезоні 2023/24)

Топ-федерації за коефіцієнтами сезону 2020/21

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Коментарі