Антоніо КОНТЕ: «Шахтар - відмінна команда, але ми повинні виграти»

Головний тренер «Інтера» - про матч з українським клубом

Головний тренер «Інтера» Антоніо Конте висловився про майбутній матч Ліги чемпіонів з «Шахтарем» і відсутність Артуро Відаля.

- Перший матч, коли зіграли 0:0? Ми не відчуваємо того ж настрою, що був тоді. Завтра нам потрібно заробити три очки, тоді у нас не буде ніякого поганого настрою. Ситуація в півзахисті, звичайно, не найкраща, але потрібно провести певний аналіз, зробити найкращий вибір і виступити якомога краще.

- У Мадриді кажуть, що не будуть домовлятися з «Боруссією» про результат, який їх влаштує. Наскільки вам, як тренеру, важливо зараз зарядити свою команду і не думати про паралельну зустріч?
- Важливий факт: ми повинні виграти завтрашній матч. «Шахтар» - відмінна команда. Так, у нас багато проблем зі складом. Саме тому нам потрібно бути сильними. Яким був настрій тиждень тому на прес-конференції перед поєдинком з «Боруссією»? А зараз він кращий. Хочемо завтра виграти - це буде найкраще рішення для нас. Я не переживаю за матч «Реал» - «Боруссія», тому що ми говоримо про Лігу чемпіонів і серйозні клуби. Сподіваюся, медіа також не роздуватимуть цю історію. Так краще для всіх, хто буде виходити на поле і грати. Не потрібно слухати, як кажуть, що якийсь матч вирішений або не вирішений заздалегідь. Ми і «Шахтар» гратимемо.

- У київському поєдинку вас підвела реалізація. Чи можна сказати, що 0:0 там не були закономірним результатом?
- Це був дуже складний матч. Ми знаємо, що «Шахтар» - відмінна команда з прекрасним тренером. У них хороша техніка, вони індивідуально сильні, у них є швидкість. Грати з «Шахтарем» дуже непросто: ми вже втретє зустрічаємося з ними, і кожен поєдинок - окрема історія. Природно, хочемо завтра виступити добре. У нас немає іншого вибору: ми виграли один матч, а «Шахтар» - два. Постараємося домогтися позитивного результату.

- Відаль зможе завтра зіграти? Що «Інтер» втратить, якщо не зможе?
- Ні, не зможе. Ризикувати - значить недолікував його травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Артуро дуже досвідчений футболіст високого рівня. Звичайно, неприємно, що він пропустить матч, але ми грали без нього і проти «Боруссії». Будемо завтра діяти як єдина команда, щоб не відчувати, що нам когось не вистачає. Упевнений, має бути цікавим матч.

- Що ви відчуваєте за день до зустрічі? Здається, ви впевнені, незважаючи на проблеми зі складом. Ви працюєте з новими схемами? Нарощуєте свій потенціал?
- Вважаю, зараз найважливіше - добре провести тренування напередодні матчу і оцінити, в якій формі і готовності футболісти. Це тренування дуже важливе для завтрашньої гри, особливо, якщо у нас є проблеми в одній з ліній. Ми повинні з упевненістю вийти на поле і подолати всі перешкоди. Якщо вийде, то буде хороший результат, - сказав Конте.

Нагадаємо, матч «Інтер» - «Шахтар» відбудеться 9 грудня о 22:00 за Києвом.

Володимир Клепач Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 04:55 46

Мінус гравці Руха: Олексій Сич, Богдан Слюбік, Роман Дідик, Віталій Роман, Ілля Квасниця

Коментарі