Олімпійська витримка. Олімпік в Києві обіграв Рух

Підопічні Ігоря Климовського вже в першому таймі забезпечили собі комфортну перевагу

Головний тренер «Олімпіка» Ігор Климовський після поразки в минулому турі від «Інгульця» здійснив певні ротації у стартовому складі. Замість Романовського, Тейшейри і Кравчука на поле вийшли Бабенко, Беніто та Альваренга. Щодо складу «Руху» то головний тренер львівського клубу Іван Федик замість дискваліфікованого Мартинюка у гру виставив Копину. Тож, вперше в статусі капітана «жовто-чорних» на поле вийшов досвідчений Федорчук.

Суперники почали гру досить активно, але через брак завершальних передач партнерам ударів в рамки обох воріт не виникало, поки за справу не взявся Шахаб. Після передачі вихованця львівського футболу Лебеденка іранець в один дотик пробив у ближній кут. Для іранця це був 13-й гол в УПЛ у складі «Олімпіка», і він повторив клубний рекорд, який належав Максиму Дегтярьову.

Після забитого голу господарі поля на деякий час віддали ініціативу гостям і нагоду зрівняти рахунок мав Кондраков, котрий з ударної позиції пробив головою вище воріт. Натомість олімпійці зуміли вдруге забити гол у ворота Бандури. Після удару Беніто м'яч зрикошетив від Парамонова у сітку воріт «Руху». Згодом нігерієць міг оформити і дубль, але цього разу пробив у руки воротарю.

Міг рикошет допомогти забити гол і гравцям «Руху», але після штрафного удару Федорчука м'яч, торкнувшись «стінки», пролетів поруч зі штангою. Кінцівка тайму пройшла в атаках львівського клубу. Міг забити гол у «роздягальню» Русин, але після пасу Мисика пробив у руки голкіпера. Не пощастило і Федорчуку, який після чергового стандарту влучив у стійку воріт «Олімпіка».

Як і очікувалося, другий тайм активніше розпочали гості. Знову завершальні удари двічі наносив Федорчук, але Бетим зумів ліквідувати загрози. Олімпійці при першій нагоді проводили швидкі контратаки, одна з яких знову завершилася голом. Після передачі Політила з лівого краю м'яч зрикошетив від Парамонова у воротаря. Від рук Бандури м'яч влучив у поперечину і відскочив до неприкритого Шахаба, який і оформив свій 2-й дубль в УПЛ. При цьому іранець став автором 200-го голу та 10-го дублю «Олімпіка» в чемпіонатах України.

Гравці «Руху» не змірилися з таким розвитком подій на полі і також забили свій гол. Русин навісив зі штрафного на Кондракова, який пробивав головою, і м'яч рикошетом від Цимбалюка опинився у сітці воріт олімпійців. Але більшого львів'янам досягти не вдалося.

Відзначимо, що в сьогоднішньому матчі перервалися одразу дві затяжні безгольові серіали «Руху» в чемпіонаті - загальний, який тривав 283 хвилини, та гостьовий - 399 хвилин.

В підсумку «Рух» і далі залишається єдиною командою поточного сезону, яка ще не відчула радості перемоги. «Олімпік», хоч і збільшив свій пропускний серіал в чемпіонаті до восьми ігор, здобув важливі три очки і без врахування гри «Колос» - «Олександрія» увійшов до п'ятірки кращих команд турніру.

Юрій МЕЛЬНИК

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Олімпік» - «Рух» - 3:1

Шахаб, 8, 62, Беніто, 24 - Цимбалюк, 69 (авт.)

Беніто, 65 - Копина, 51

«Олімпік»: Бетім - Лебеденко, Снурніцин, Драме, Ксьонз (Пасіч, 63) - Цимбалюк - Альваренга (Каргбо, 71), Політило, Бабенко, Беніто - Шахаб (Тейшейра, 70).

«Рух»: Бандура - Мисик, Парамонов, Білий, Гагун - Федорчук - Климчук (Козловський, 85), Русин (Брікнер, 70), Копина (Кухарук, 88), Бойчук - Кондраков (Гліга, 70).

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: «Динамо ім. В. Лобановського» (Київ).

Удари (у площину): 7 (6) - 9 (2)
Кутові: 1 - 7
Оффсайди: 3 - 1.

ОЛІМПІК-РУХ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -2°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:45 42

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея виявиться зайнятим

Коментарі