Сергій ШЕБЕК: «Монзуль підбила арбітра до вилучення Забарного»

Спеціаліст – про скандальний епізод матчу «Динамо» – «Ворскла»

Екс-арбітр ФІФА Сергій Шебек прокоментував рішення бригади арбітрів вилучити захисника «Динамо» Іллю Забарного в матчі 11-го туру української Прем'єр-ліги проти «Ворскли» (2:0).

«Я вже порівнював ці два випадки - епізод з Мораесом і вилучення Забарного. Вони дійсно дуже схожі. У випадку з Мораесом, у нього взагалі не було ніякого наміру грати грубо проти суперника. Перед тим, як він почав котитися під Банаду спереду, навіть не ззаду, у нього поїхали ноги і через це спотворення він в'їхав в ногу супернику. Тут можна оцінювати цю ситуацію, як фол з необережності.

Якби не було VAR у випадку з Мораесом, то картинка, яка сприймалася на полі, була б правильною. І глядач, і гравці сприйняли цей момент, як нормальний, який тягне мінімум на жовту картку. На цьому б інцидент закінчився. Коли дивишся VAR і там нога на весь екран, то цей епізод здається більш жахливим. Тут можна було обмежитися жовтою карткою.

Що стосується епізоду з Забарним, то він котився по інерції, впавши на спину, а ноги викинулися вперед. Можна сказати, що не він зіграв у гравця, а суперник наткнувся на ногу Забарного. Тому тут немає однозначного пояснення. Це фол з необережності, випадкове порушення. Забарного можна було і не вилучати. Тут помилка Монзуль, що вона підбила арбітра до вилучення, і помилка арбітра, що він прийняв таке рішення.

КДК УАФ має врахувати, і в разі з Мораесом, і в разі з Забарним, що це були такі необережні ігрові стики. Звичайно, скасувати червону картку не можна, але з огляду на ці факти, потрібно дати їм тільки по одній грі дискваліфікації», - сказав Шебек.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі