Важко здобутий успіх. Шахтар зумів дотиснути Дніпро-1

Колектив Каштру був близьким до чергової осічки, але помилка суперників допомогла перемогти

За півгодини до цього матчу стало відомо про те, що «Динамо» виграло у «Ворскли» з рахунком 2:0 і відірвалося від «Шахтаря» в турнірній таблиці на 6 очок. Тому гірникам треба було обов'язково досягати успіху в Дніпрі, аби знову наблизитися до киян на відстань однієї перемоги. Інший результат підопічних Луїша Каштру ніяк не влаштовував. У господарів поля були свої плани, адже три останні матчі поспіль вони програли. До того ж в нинішньому сезоні «Шахтар» вже не виглядає таким грізним, яким він був, наприклад, влітку, коли завойовував черговий комплект золотих медалей.

Перший тайм вийшов досить спокійним і, відверто, малоцікавим. В ньому суперники довго контролювали м'яч і воротам своїх опонентів загрожували мало. Футболісти «Дніпра-1» взагалі за цей період не завдали жодного удару по воротах Анатолія Трубіна. А у гірників було лише три моменти, які з великою натяжкою можна віднести до розряду небезпечних або гольових.

Так, на 9-й хвилині Майкон вирішив пробити з-за меж штрафного майданчика, але Валерій Юрчук бачив момент удару і м'яч парирував. На 29-й хвилині захисники дніпрян збили поблизу лінії штрафного майданчика Фернандо і суддя матчу Денис Шурман призначив перспективний для «Шахтаря» штрафний удар. Майкон бив сильно в правий кут, проте в ціль не влучив. І вже наприкінці тайму на 40-й хвилині здалеку завдав прицільного удару Тете, але і тут Валерій Юрчук зіграв надійно і забрав м'яч в руки.

Ось і все, що цікавого побачили глядачі у виконанні команд до перерви. І якщо гравцям «Дніпра-1» ще можна було зробити знижку на те, що у них з різних причин в стартовому складі не вийшла ціла група основних гравців (Олександр Назаренко, Данило Ігнатенко, Олександр Пихальонок, Олексій Хобленко, Сергій Кравченко, Володимир Адамюк, Андрій Цуріков, Олексій Чичиков), то «Шахтар» вкотре в нинішньому сезоні просто розчарував. Залишалося тільки сподіватися на те, що в другому таймі буде зовсім інший футбол.

На самому початку другої половини зустрічі Луїш Каштру випустив на поле Алана Патріка і Тайсона. Гості заграли активніше, але знову без особливої гостроти у завершальній фазі своїх атак. Тільки на 60-й хвилині зі штрафного небезпечно пробивав Майкон, але Валерій Юрчук втретє в цьому матчі виграв дуель у бразильця.

Зрозуміло, що «Дніпро-1» більшу частину часу оборонявся, але на 63-й хвилині і йому вдалося провести небезпечну контратаку, яку повинен був завершувати Сергій Булеца. Але удар у хавбека господарів поля вийшов несильним і Анатолій Трубін без особливих проблем на нього зреагував.

«Шахтар» продовжувати атакувати великими силами і зумів-таки створити по-справжньому гольовий момент на 81-й хвилині. Микола Матвієнко прорвався по центру, зробивши передачу на хід Фернандо. Той випередив воротаря дніпрян і пробив над поперечиною. За хвилину після розіграшу кутового могли забивати вже господарі поля, але Артем Довбік з близької відстані головою пробив трохи вище воріт.

І все ж таки на 88-й хвилині гірники зуміли забити переможний гол. Сіпріано з лівого флангу виконав простріл до штрафного майданчика суперників, ніхто з гравців «Дніпра-1» м'яча не торкнувся і Тете приблизно з одинадцятиметрової позначки точно пробив у сітку воріт.

Вже у компенсований арбітром час підопічні Ігора Йовічевіча намагалися влаштувати штурм воріт гірників, але він ні до чого не призвів. В підсумку важка перемога «Шахтаря» з мінімальним рахунком 1:0, яка повинна підняти настрій його футболістам перед домашнім матчем Ліги чемпіонів з мадридським «Реалом».

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Дніпро-1» - «Шахтар» - 0:1

Тете, 88

Майкон, 57, Алан Патрік, 61, Марлос, 89

«Дніпро-1»: Юрчук - Дубінчак (Цуріков, 61), Логінов, Сваток, Сафронов, Тейлор - Булеца (Чічіков, 73), Когут, Ярмолюк (Кравченко, 73), Ді Франко - Довбик.

«Шахтар»: Трубін - Сіпріано, Матвієнко, Бондар, Додо - Маркос Антоніо (Алан Патрік, 46), Майкон (Коваленко, 61) - Соломон (Тайсон, 46), Марлос (Степаненко, 90), Тете - Фернандо.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 4 (2) - 8 (4)
Кутові: 2 - 4
Оффсайди: 2 - 1.

ДНІПРО-1-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 19:52 28

Тарас Степаненко та Володимир Бражко отримали травми

Коментарі