Джойс – Дюбуа – вибухонебезпечний поєдинок. Для справжніх фанатів хевівейту

Лев Кравців у передчутті нищівного нокауту в поєдинку проспектів

Поєдинок Джозефа Джойса і Даніеля Дюбуа - відмінна історія. Проспекти хевівейту не стали чекати, коли вийдуть на якісь там піки форми і стануть більш значущими, а відразу вирішили розібратися, хто сильніший і чому.

Що за бійці?

Джозеф Джойс - тільки частково проспект, за яким майбутнє. По-перше, британцеві вже 35 років. Вік шанобливий навіть для супертяжа. Той же Усик молодше. При цьому, з українцем у Джойса постійно якісь перетини.

Коли Джо бився на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро, Усик уже боксував у професіоналах, але вони встигли зустрітися на напівпрофесійному рівні. Так, ось такий парадокс. У 2013 році перед переходом в профі Усик боксував у World Series Boxing. 1 березня цього ж року Олександр зустрівся з Джо.

Поєдинок вийшов захоплюючим. Невеликий українець жалив суперника, ловлячи того на протиході. Користувався своїми перевагами перед великим і, в порівнянні з Усиком, неповоротким суперником. Олександр впевнено переміг за очками в п'яти раундах.

Варто сказати, що хоч перемога малюка над гігантом виглядає вражаюче, Джойс нинішній і Джойс версії 2013 року - різні бійці. Олександр на той момент уже був олімпійським чемпіоном і одним з трьох головних боксерів-професіоналів України в найближчому майбутньому. Джо - просто перспективним хлопцем. Незважаючи на вік.

Зараз же промоутери всерйоз говорять, що переможець пари Джойс - Дюбуа може вийти на бій проти Усика за титул WBO. Про справедливість не говоримо, вона, як і завжди, річ відносна. Усик завоював свій статус, ставши абсолютом, і все одно не бився за пояс відразу. Переможець цієї пари стане лише чемпіоном Великобританії.

У профі Джойс особливої ​​конкуренції не відчуває. На його рахунку одинадцять поєдинків, усі - переможні, при цьому десять з них - нокаутом. 90% дострокових перемог не може не вражати. Головне - не дивитися на рівень опозиції. У рекорді є два крутих імені: Бермейн Стіверн і Брайант Дженнінгс. Перший почав закінчуватися ще в 2015-му. Потім поразка екстреним нокаутом Вайлдеру, два роки не боксував, вийшов на Джойса - і знову відлетів, але трохи пізніше - в шостому раунді.

Другий виглядав з Джозефом дуже пристойно, ставши поки єдиним, кого не зміг вимкнути британець. В іншому не опозиція, а кошмар, але хлопець з ударом, срібний призер Олімпіади-2016, де в фіналі він програв ще одному проспекту - Тоні Йоці з Франції. Тобто, вміє, але поки все не довів.

З Дюбуа трохи інша історія. 23-річному британцю передрікали в любителях багато і не просто так. Хлопець програв п'ять поєдинків з більш ніж сімдесяти, а достроково завершив 65 з них. Тут не просто динаміт в руках, а щось набагато більш значне і руйнівне.

Даніель був головною надією Англії на золото на Олімпіаді-2020 у Токіо. Його порівнювали з Ентоні Джошуа, Одлі Харісоном і Ленноксом Льюїсом (так, Льюїс боксував на Олімпіаді не за Великобританію). Але юнак вирішив інакше і перейшов у професіонали ще в 2017 році:

Даніель Дюбуа

«Я дуже хотів би виступити на Олімпійських іграх і поборотися за золото. Якби Олімпіада була в наступному році. Але чекати чотири роки я не можу. Я знаю, що за чотири роки в профі виросту як боксер набагато більше, ніж це було б у любителях. До 2020 року я планую стати чемпіоном світу в профі».

Як ми бачимо, плани на чемпіонство поки не збулися, але і з Олімпіадою, можливо, правильне рішення. З огляду на те, що вона перенеслася ще на рік через пандемію коронавірусу.

За три роки Даніель провів у профі п'ятнадцять поєдинків. Всі виграв, чотирнадцять з них завершив достроково. Хочеться повторити фразу про рівень опозиції, тому що тут вона ще більш актуальна. Якщо у випадку з Джойсом є хоча б два імені ветеранів, що хоч і закінчилися, але могли щось протиставити в теорії, але тут - порожнеча.

Разван Кожану очікувано відлетів ще в другому раунді, а Кевін Джонсон, за яким доводилося ганятися по рингу навіть Кличку, провернув свій трюк і тут: 10 раундів американець страждав, але не впав. В принципі, на цьому все.

Фактично хлопці - перші серйозні суперники один у одного. Великі, сильні, з навичками і ударами і в повному розквіті сил.

До чого тут Усик?

Олександр - обов'язковий претендент на пояс WBO. Дюбуа максимально близький до нього в рейтингу. За ідеєю, це ніяк не впливає ні на що зараз, тому що Усик повинен у наступному бою боксувати за титул. Але, як показує практика, варто слухати промоутерів, а не дивитися в рейтинги.

Едді Хірн заявив, що, можливо, переможець пари Джойс - Дюбуа зустрінеться з Усиком за претендентство на пояс WBO. Це, звичайно, неправда, якщо Олександр стримає слово і не піде на поступки Джошуа. В цьому випадку Ентоні доведеться залишати пояс і тоді Олександр зустрінеться з іншим претендентом на пояс. А Дюбуа якраз наступний у черзі.

Загалом, все впирається в бажання Усика і роботу промоутера. Якщо Олександр відмовиться від додаткових виплат і зажадає пояс, тоді або бій українця з Джошуа, або українця з тим, кого проти нього поставить промоутер.

Насправді, поєдинок Усик - Джойс або Дюбуа - супербій. Українцю точно буде непросто.

Так хто фаворит?

Букмекери впевнені в перевазі молодості над Джозефом Джойсом. На Дюбуа можна поставити в середньому за 1.2. На його старшого співвітчизника - в середньому за чотири. Можна сказати, що Даніель - явний фаворит поєдинку, хоча все може скластися більш конкурентно.

Джойс явно став краще після поєдинку з Усиком. Срібло на Олімпіаді і лише одна поразка у напівпрофесіоналах - тому доказ. Все виглядає більш конкурентно, ніж прогнозують букмекери. Все просто: для хлопців цей бій - перша серйозна перевірка. До цього у обох були проблеми з досвідченими суперниками і ніяких проблем із середняками.

Так, Джойс більш віковий боксер і, якщо справа дійде до рішення суддів, Дюбуа буде більш перспективним для промоутерів. Але, з огляду на рівень заряду в кулаках, шанс того, що хтось впаде в нокаут, вище. Фактично все буде залежати від досвіду і готовності включатися відразу: працювати грамотно в захисті, не психувати і робити своє.

Перемогу здобуде той, хто перший смачно прикладеться. Можливо, до сьомого раунду ми вже дізнаємося остаточного переможця в бою.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі