Віктор СКРИПНИК: «Не очікував перемоги Зорі з таким рахунком»

Наставник прокоментував розгромну перемогу в матчі Ліги Європи

«Зоря» в матчі 4-го туру групового етапу Ліги Європи розібралася з АЕКом 3:0 і здобула свою першу перемогу в поточному євросезоні. Результат прокоментував наставник Віктор Скрипник.

- Ми, безумовно, дуже раді цій перемозі, хороший результат. Знали, що супернику потрібна була лише перемога, дуже важкий видався перший тайм. Шукали свої шанси для реалізації і цього домоглися в другому таймі. Після вилучення в команді суперника, у них були внесені корективи в плані гри, ми цим користувалися, адже з'являвся вільний простір для моментів. Мене радує не стільки перемога, скільки та реакція і результат, який ми показали і довели, що ми все можемо зробити, після різних скептичних висловлювань. Це, безумовно, важливо для нас і такі результати поєдинків додадуть нам лише більше впевненості.

- Як ви вважаєте: вам пощастило з перемогою через вилучення Шахова або це повністю заслуга команди?
- Це ті компоненти, з яких складається гра. Ми грали, старалися, терпіли, створювали моменти. Досягли непоганого результату. За рівної кількості гравців ми вже вели 1:0. Потім після вилучення суперник почав більше ризикувати через втрату одного з футболістів. У минулих поєдинках ми непогано грали вперед, але недостатньо справлялися з м'ячем. Нам дуже важливо, що зіграли на нуль. У будь-якій нашій грі є моменти і ми, нарешті змогли їх гідно реалізувати, показати свої можливості, всі минулі помилки ми пропустили через себе і в кінці-кінців завоювали важливу і заслужену перемогу.

- Чи очікували ви такої перемоги в Афінах і з таким рахунком?
- Швидше за все, ні. Але гра складається з моментів, які потрібно реалізовувати і, які пізніше дозволяють насолоджуватися такою перемогою і результатом. Також, я не думаю, що АЕК очікував перемоги в Запоріжжі з таким рахунком. Кожна команда виходить на поле з конкретними завданнями цілями, планами, а вже гра вносить якісь свої корективи. У минулому матчі спрацював план АЕКа, сьогодні наш - це гра, її не можна передбачити. Якби все знали результат матчу перед ним - це було б, в принципі, не цікаво. Ми сьогодні насолоджуємося перемогою, а завтра вже будемо думати про наступну гру, яка буде вже через 3 дні. Але такі ігри в нас тільки вселяють впевненість йти далі, не опускаючи рук.

- Як головний тренер, як ви вважаєте - вам вдалося більш досконально вивчити суперника, ніж їм вас після минулого матчу?
- Були 3 тижні для того, щоб вивчити свої помилки в першому таймі, для того, щоб вийти на другий і зіграти на позитивний і максимальний результат. Команди вже знають один одного безпосередньо. Ми, звичайно, все розуміли, що ми граємо на виїзді, та й в турнірній таблиці жодного набраного пункту. АЕКу потрібно було лише вигравати, оскільки «Брага» грала проти «Лестера», щоб набрати очок для відриву від суперника і гарантувати собі продовження етапу. Тренер суперника прекрасний, я його добре знаю - він виграв чемпіонство з російським клубом і зараз його команда на хорошому рівні виступає. Не можна говорити, хто краще вивчив, а хто гірше. Але можна сказати, що в якихось моментах наша гра була кращою і сильнішою, ніж в першому протистоянні. Футбол складається з моментів і сьогодні вони були на нашому боці. Ми раді такому результату матчу. Але до нього ми готувалися скрупульозно і досконально.

- Чи дасть ця перемога додаткову мотивацію клубу, оскільки паралельно пройшов матч «Брага» - «Лестер», і Лисиці, можна сказати, подарували ще один шанс «Зорі», адже зіграли внічию.
- Коли шанси є, ти тільки з оптимізмом дивишся вперед, хочеш скористатися можливістю. Але не можна завчасно знати, який буде результат поєдинку, ми завжди повинні готуватися. Перед наступним колом Ліги Європи у нас є поєдинок у внутрішньому чемпіонаті. Ми працюємо, зараз будемо готуватися до УПЛ, а після того матчу вже будемо щось говорити про наступний. Ми хочемо, щоб так само нас помітили і, щоб наша мрія стала реальністю.

Іван Зінченко Джерело: ФК Зоря Луганськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 13:01 1

Український воротар може залишити влітку «Реал»

Коментарі