ФРАНКОВ - керівництву УАФ: «Вигрібайте, лузери, ви підставили збірну»

Журналіст жорстко розкритикував Андрія Павелка та його команду

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков прокоментував рішення Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА зарахувати збірній України технічну поразку за матч Ліги націй проти Швейцарії.

«Я попереджав про можливість подібного результату, та хто ж мене чув, тим більше слухав. Поразка своїх - ніколи не привід для радості (хоча особливо обдаровані фанати можуть дотримуватися іншої думки), але привід розібратися - чому. Тоді - найбільш зіпсована вишенька, або як це назвати.

За моєю інформацією, пропозиція УЄФА перенести гру на пару днів з тим, щоб Україна на четвер підігнала до Швейцарії іншу команду - без ковіда, була. Пропонували. Власне, ФФУ/УАФ і не приховувала, тільки не робила на цьому акцент, спорудивши дивну заяву про те, що гравці молодіжної збірної недоступні - мовляв, тільки що грали і паспорти у них не біометричні (а якщо перевірити? Чи не брехня?!).

Тут все ніби як зрозуміло - не в наших інтересах було погоджуватися на такий варіант, хоча практично його можна було реалізувати, наполягаю на цьому. Ні, молодіжна збірна ні при чому, хоча і з неї можна було когось смикнути. Особисто я б провів бліц-переговори з клубами - «Десна», «Зоря», «Олександрія», «Колос» - і дізнався, хто і в які терміни готовий стартувати за кордон в ролі збірної України («Зоря» роль збірної СРСР вже грала в 1972-му! Переконаний, що клуби вхопилися б за такий шанс обома руками - зрозуміло, за умови перенесення «заднього» матчу в чемпіонаті, але це ФФУ/УАФ, думається, зуміла б вирішити (відмовся хтось від перенесення - зачмирили б з розгону). Тобто можна було вибрати окремий клуб, що, до речі, досить сильне рішення в спортивному плані - «Десна» з Буяльським, і грюкнули б цих нейтралів на тлі здорової злості, але можна було і солянку зібрати, звичайно.

Дебільні казочки (ой, знаю я, хто у них такий креативний, на К прізвище) про застарілі паспорти, вважаю, були результатом прийнятого нагорі ФФУ/УАФ однозначного рішення. Грати іншою командою не будемо, хай переносять на весну або дають технар швейцарцям! У всякому разі, в Федерації стурбовані збором інформації, у кого з наших профі і справді паспорти старого зразка... На жаль, в КДК УЄФА не пройде.

Чи мало подібне рішення право на існування? Мало, якщо федеральні діячі були впевнені в силі нашої позиції і здатності підтримати її юридично. Вони і були, роздаючи урочисті інтерв'ю - Протасов, Маркевич... Павелко, як завжди, мовчав. Щось знав? Або наївно вірив? Можливо.

Виграли б вони (перенесення) - ми б вибухнули захопленими оплесками, що ж з очевидним сперечатися. Ні - вигрібайте, лузери, ви підставили збірну України.

Більш того, тварюки, ви ще ж так пишалися, що у нас до чорта і більше представників в УЄФА. І де вони всі, яку роль зіграли?!», - написав Франков у телеграм-каналі.

Володимир Клепач Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 7

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі