АЕК - Зоря. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Останній шанс хлопців Віктора Скрипника заскочити на підніжку поїзда під назвою плей-оф ЛЄ

У четвер, 26-го листопада, відбудеться поєдинок четвертого туру групового раунду Ліги Європи, в якому грецький АЕК прийме «Зорю» з Луганська.

Зустріч пройде в Афінах на стадіоні «Спірос Луїс», який приймав церемонії відкриття і закриття Олімпіади в 2004 році, а також фінал Ліги чемпіонів УЄФА 23 травня 2007 року («Мілан» - «Ліверпуль» - 2:1). Стартовий свисток Аліяра Агаєва з Азербайджану прозвучить о 19:55 за Києвом.

Після трьох зіграних матчів український клуб без жодного набраного очка займає останню позицію в групі G, де також виступають «Лестер» (Англія) і «Брага» (Португалія). Теоретичні шанси на вихід до плей-оф ще залишаються, але на практиці зробити це буде неймовірно складно. Та ще й команда Віктора Скрипника в поточному сезоні зовсім не виблискує. АЕК українців Євгена Шахова та Дмитра Чигринського набрав свої єдині очки в першому матчі проти «чорно-білих», несподівано легко розбивши луганчан у третьому турі (4:1).

Про проблеми «Зорі» в поточному сезоні сказано чимало, поки що вони тільки накопичуються. У чемпіонаті хлопці Скрипника виграли лише два матчі з дев'яти і поки що займають дев'яту сходинку турнірної таблиці. Єврокубки ж показали, що «Зоря» абсолютно не готова змагатися на більш високому рівні. Луганчанам не вистачає ні глибини складу, ні якісних виконавців в обороні, ні впевненості в завершальній стадії. Адже гольові моменти у команди є в кожному матчі, часом вона навіть переграє суперника, але втілити це в забиті м'ячі виходить украй рідко.

АЕК перед першим матчем проти українського клубу багато хто недооцінював. Команда, яка у кваліфікації Ліги Європи вибила німецький «Вольфсбург», після поразок «Бразі» і «Лестеру» розглядалася як суперник, який буде «мужикам» як мінімум по зубах. Але на ділі все вийшло інакше, і клуб, який в чемпіонаті бореться з «Янінами» і «Ларисами», здобув впевнену перемогу.

У майбутній зустрічі у Скрипника знову будуть кадрові проблеми. Справа в тому, що в Грецію полетіли всього чотири захисники і вибору як такого немає. Є дуже проблемна позиція зліва в обороні, яку по черзі закривають номінальні хавбеки Циганікс і Хомченовський. У півзахисті та нападі якісних виконавців начебто достатньо, але ті ж Кочергін, Юрченко і Кабаєв чомусь постійно тринькають гольові моменти. Психологічні проблеми присутні, чи збирається їх хтось вирішувати - незрозуміло.

АЕК після впевненої перемоги в попередньому матчі вже націлений поборотися з «Брагою» за другу путівку до 1/16 фіналу. У чемпіонаті в команди Массімо Каррери все непогано, відставання від першого місця становить всього 3 очки. Та й три перемоги поспіль заряджають оптимізмом. Поки що не відомо, чи побачимо ми на полі Чигринського, який не так давно позбувся коронавірусу, але Шахов повинен вийти на поле з перших хвилин.

Букмекери впевнені в перемозі господарів, на жаль, з ними доводиться погоджуватися. Єврокубковий сезон «Зорі» близький до того, щоб називатися провальним, а були ж часи, коли луганчан критикували за нічию з «Десною», яка не дозволила вийти їм до плей-оф Ліги чемпіонів.

Орієнтовні склади:

АЕК: Цінтотас - Інсуа, Неделчару, Сварнас, Бакакіс, Шахов, Крстітіч, ​​Васілантонопулос, Мантолос, Лівая, Олівейра.

«Зоря»: Шевченко - Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Хомченовський, Іванісеня, Юрченко, Кочергін, Громов, Луньов, Кабаєв.

  • 1,52
  • 4,68
  • 7,0
Сделать ставку
  • 1,45
  • 4,5
  • 7,0
Сделать ставку
  • 1,49
  • 4,7
  • 6,7
Сделать ставку

26 листопада, четвер

АЕК - «Зоря»
Афіни. Стадіон «Спірос Луїс». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1» і відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Аліяр Агаєв (Азербайджан)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі