Дубль Ібрагімовича допоміг Мілану здобути перемогу в гостях над Наполі

Лідер Серії А переграв одного зі своїх переслідувачів

Центральним поєдинком у рамках восьмого туру італійської Серії А був матч між неаполітанським «Наполі» і «Міланом», які перед початком чергового футбольного вік-енду займали місця в переліку провідних команд національної першості. Колектив Дженнаро Гаттузо виступав у ролі наздоганяючої сторони, яка при цьому ще й мала не найупевненіші результати в попередніх поєдинках, тому з особливою злістю повинен був виходити на дану гру.

Однак на газоні стадіону «Сан Паоло» були зовсім інші розклади. Неаполітанці програли стартовий відрізок протистояння, опинившись під високим тиском з боку суперників, і пропустили відносно швидкий для поєдинків із подібним статусом м'яч вже на 20-й хвилині, витримавши до цього кілька небезпечних випадів з боку опонентів. Зі шведським нападаючим Златаном Ібрагімовичем команди в Італії не знають, як впоратися на старті нового сезону, тому не дивно, що саме форвард «Мілана» зумів відкрити рахунок, завершивши подачу з лівого флангу від Ернандеса ударом головою.

Підопічні Стефано Пьолі вирішили не кидатися добивати суперника відразу після здобутого успіху, проте в буквальному сенсі пройшли по лезу, не завжди повноцінно справляючись з мобільною групою футболістів на вістрі атаки «Наполі». І все ж, на перерву «россонері» йшли з перевагою за рахунком на табло.

Стартовий відрізок другого тайму - найбільш нудний період звітної зустрічі, але який часовий проміжок із небезпечних ситуацій прийшов йому на зміну! На 55-й хвилині Златан Ібрагімович завдав свій другий результативний удар у цьому поєдинку, коліном заштовхавши м'яч через лінію воріт на завершенні подачі з лівого флангу від Ребича. «Наполі» на емоціях відквитав один м'яч вже через 7 хвилин, завдяки точному удару Мертенса, однак Тімуе Бакайоко позбавив свою команду всіляких надій на порятунок, отримавши другу жовту картку на 65-й хвилині.

«Мілану» залишалося просто довести гру до логічного завершення в умовах чисельної переваги, із чим колектив Пьолі не просто впорався, а ще й зумів збільшити розрив за рахунком на табло. На останній з п'яти компенсованих хвилин Йенс Петтер Хауге втік у лівий фланг чужого штрафного під передачу від Беннасера, після чого пробив з гострого кута над головою голкіпера Алекса Мерета. «Россонері» повернули собі першу сходинку, не давши «Сассуоло» на ній обжитися.

У наступному турі на «Мілан» чекає домашнє протистояння проти «Фіорентини», а неаполітанський «Наполі» прийме римську «Рому».

Італійська Серія А. 8-й тур.

«Наполі» - «Мілан» - 1:3

Мертенс, 62 - Ібрагімович, 20, 55, Хауге, 90+5

Бакайоко, 16, Руї, 82 - Калабрія, 47, Ребіч, 59, Кесс'є, 76, Кастільєхо, 85

Бакайоко, 65 (друге попередження)

«Наполі»: Мерет - Руї, Кулібалі, Манолас, Ді Лоренцо - Бакайоко, Руіс (Елмаз, 90) - Інсіньє (Зьєлінські, 56), Політано (Петанья, 68), Лосано - Мертенс.

«Мілан»: Дж. Доннарумма - Ернандес, Романьолі, К'єр, Калабрія - Кесс'є, Беннасер - Ребіч (Хауге, 73), Чалханоглу (Круніч, 87), Салемакерс (Кастільєхо, 73) - Ібрагімович (Коломбо, 79).

Арбітр: Паоло Валері (Рим, Італія).

Стадіон: «Сан-Паоло» (Неаполь, Італія).

Удари (у площину): 16 (9) - 11 (7)
Кутові: 8 - 5
Оффсайди: 1 - 3.

НАПОЛІ-МІЛАН.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 10

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

Коментарі