Айнарс БАГАТСКІС: «Якщо думати, що Словенія несерйозна - ми вже програли»

Головний тренер збірної України поділився очікуваннями від ігор відбору на Євробаскет

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс висловився про майбутні матчі відбору на Євробаскет зі Словенією та Австрією.

«Поїдуть 13-14 гравців. Враховуючи ситуацію, ми не ризикуватимемо. Ніхто не їхатиме туди туристом. Всі рішення прийматимуться, виходячи з конкретного суперника та конкретного дня.

Проти Австрії нам будуть потрібні гравці з хорошим дальнім кидком. І словенці, і австрійці дуже стараються захищати трисекундну. Нам треба шукати підхід до їхнього кільця з дистанції.

Збірна Словенії найкраще в Європі вміє прикидатися, вміє грати розумно, грати агресивно і при цьому робити вигляд, що їх, бідненьких, ображають. Як і всі команди з того регіону, вони знають, як грати, вони провокують суперника. Вони розумні і грають по ситуації. У них немає явного лідера - можливо, у цій збірній це буде Блажич.

Те що вони додали до розширеного складу Поелтла - це добре, але жодень гравець НБА без дозволу ліги зіграти за збірну не зможе. Я теж сподівався, що у нас будуть Михайлюк та Лень. Австрія дуже неприємний суперник: грають смол-бол, всі маленькі агресивні та міцні. Це атлетична команда. Те, що ми виграли 15 очок у першій грі - це не було легко, це було в боротьбі. Всі вміють грати в баскетбол і тут також дуже важливо, як ми себе налаштуємо. Якщо ми думатимемо, що австрійці вміють грати тільки в футбол, у нас будуть великі проблеми. Якщо думатимемо, що словенці несерйозні - ми вже програли цю гру. Нам треба налаштовуватись на роботу протягом 40 хвилин на обох кінцях майданчику», - сказав Багатскіс.

Нагадаємо, що Багатскіс викликав до збірної 36-річного Стівена Буртта.

28 листопада Україна зіграє з зі Словенією, а 30 листопада зустрінеться з Австрією. Матчі відбудуться у Словенії.

Максим Гаптар Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 00:55 3

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика