Лікар з Люцерна розповів, чому заборонив матч збірних Швейцарії та України

Роджер Харстолл пояснив, що українці можуть залишити готель й летіти додому

Головний санітарний лікар кантону Люцерн Роджер Харстолл пояснив, чому був заборонений матч 6-го туру Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України:

«У команди України було п'ять нових позитивних випадків перед грою в Німеччині. Постраждалих одразу помістили в ізоляцію. Після приїзду до Швейцарії вся делегація знову пройшла тести. Результат сьогодні вранці показав, що ще одна нова людина давла позитивний результат, плюс три старих випадки. Тест може показати позитивний результат, навіть якщо хвороба пройшла і людина більше не вважається заразною.

Дев'ять випадків за чотири дні - це неконтрольована ситуація. Ми виходимо з того, щоб концепція захисту УЄФА була дотримана. Але я не можу це перевірити. І, незважаючи на поточні результати тестів, цілком можливо, що люди з негативним результатом стануть позитивними по ходу тижня. Не виключено, що є гравці з негативним результатом, які несуть коронавірус. Але оскільки передача вірусу свіжа, він ще не поширився так швидко, і тести показують негативний результат. Таким чином, вся команда зараз на карантині і не може грати проти Швейцарії.

Чи повинна вся українська делегація залишатися в готелі Люцерна на 10 днів? Ні, не обов'язково. При певних умовах є можливість залишити готель і відправитися додому. Теоретично Україна могла б зіграти зі Швейцарією складом U-21, але це повинен вирішувати УЄФА. Зрозуміло, що нинішній команді не дозволено виступати в Люцерні. Таке прийняте рішення.

Медичні факти зрозумілі. Я стою за це рішення на 100 відсотків. Звичайно, я б вважав за краще, щоб ця гра могла відбутися, і Швейцарія могла б отримати три очки звичайним способом. Я кажу це зараз як приватна особа, але як лікар кантону - ці обставини зовсім недоречні. Я сам грав у футбол, але на мене це не повинно впливати емоційно. Це питання здоров'я».

Микола Степанюк Джерело: Blick.ch
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:29 0

«Всесвітній клуб» обіграв «Аль-Вахду» з рахунком 6:0

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
Коментарі