Ігор ШУХОВЦЕВ: «Лунін залишається одним з найсильніших воротарів України»

Спеціаліст – про помилку Андрія Луніна, яка призвела до першого голу в спарингу з Польщею

Відомий у минулому воротар Ігор Шуховцев поділився своїми враженнями про гру голкіпера збірної України Андрія Луніна в товариському матчі проти Польщі (0:2).

«Після поєдинку в Хожуві деякі експерти заявили, що Андрій Лунін ще не доріс до рівня збірної України. Я так не вважаю. Незважаючи на його прикру технічну помилку, що дозволило полякам відкрити рахунок, на мій погляд, Лунін продовжує залишатися одним з найсильніших воротарів України і не здивуюся, якщо Андрій Шевченко довірить йому пост №1 в одному з листопадових матчів Ліги націй.

Зараз тренерському штабу збірної України є з кого вибирати і багато що залежатиме від ігрового тонусу воротарів, їхньої психологічної стійкості.

Знаєте, у воротарів робота така: можна потягнути кілька «мертвих» м'ячів, але зробити одну помилку, яка призвела до взяття воріт і про це пам'ятатимуть тривалий час, навіть роки. А ось на тих польових гравців, які не реалізовують пенальті або промахуються з забійних позицій, чомусь мало хто звертає увагу. Тому будемо вважати, що свого, як кажуть, «метелика» в іграх за збірну Андрій Лунін вже пропустив і все для нього починається з чистого аркуша. Зараз важливо підтримати хлопця, а я йому б порадив все гарненько проаналізувати і постаратися забути цей матч. Я вірю в Андрія Луніна і переконаний, що він зуміє довести: ця помилка в Хожуві - прикра випадковість.

В цілому ж, мені футбол у виконанні збірної України сподобався. Кожен з футболістів чітко знав свій маневр, командні дії справили приємне враження. Ось тільки з реалізацією не склалося, але нічого страшного, будемо вважати, що голи наші хлопці приберегли на найближчі поєдинки Ліги націй», - сказав Шуховцев.

Денис Шаховець Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 13:30 0

Назарій Муравський підписав угоду до 2027 року

Коментарі